Vorige
Blog

Building heroes TudorPark

Uitvoerders Ben Vermeer en Mark Noordermeer lopen sinds 2018 rond op TudorPark. “Nooit gedacht dat we hier zo lang zouden zitten én dat het leuk zou blijven. Maar de steeds wisselende projecten, de uitdagend gedetailleerde bouwstijl en de samenwerking met veel verschillende partijen maken dat we het erg naar ons zin hebben.” 

Uitvoerders hebben een van de meest veelzijdige functies. Als uitvoerder heb je bij wijze van spreken een eigen bedrijf binnen een bedrijf. Het doel is om de beloofde kwaliteit te leveren aan de verwachtingsvolle koper. Je hebt de verantwoordelijkheid over de veiligheid op de bouwplaats, de kwaliteit van het werk en de planning. Echter, uitvoerder zijn gaat niet alleen maar over planning en techniek. Je bent soms bijna communicatie-expert, blijkt. 

Geen makkie 

“Tijdens het hele bouwproces communiceer je met onderaannemers, leveranciers, kopers én je timmermannen en collega’s op de bouw. Dat vraagt veel van je soft skills. Je moet kunnen praten op alle niveaus en dat moet meestal op dusdanige wijze dat mensen dat stapje harder voor je willen lopen. Want in deze tijd bouwen is leuk, maar zeker geen makkie. De voorraad van materialen en levertijden staat onder spanning en het vinden van goede vakmensen is echt lastig. Soms gebeurt er elk uur wel iets wat niet gepland is. Dan moet je schakelen, en door! Een mooie dag is dan ook een dag waarin alles wat je bedacht had ook lukt.” 

 

Ben Vermeer: “Er komen ca. 1350 woningen, daarvan zijn er nu zo’n 650 gerealiseerd. De komende jaren maken we de wijk af en als het goed is doeken we eind 2023 de keet op. Dat zal een bijzonder moment zijn, want je voelt je steeds meer verbonden met de wijk.”

Mark Noordermeer: “Dat je zo’n belangrijke bijdrage aan een van de grootste projecten van Dura Vermeer mag leveren, daar ben ik trots op. En het resultaat natuurlijk! TudorPark is een unieke wijk.”

Pas tevreden als... 

De heren zijn pas echt tevreden als de kopers blij zijn. Ben: “De sleutel van een huis - met nauwelijks opleverpunten - aan een koper geven en dan die reactie... daar doe je het voor en dat geeft een goed gevoel. Dat zijn wel de hoogtepunten. Zeker als de contacten ook in het natraject goed blijven.” Mark: “Dat zijn zeker fijne momenten. Wat ik ook altijd heel tof vind, is het moment dat de ruwbouw af is en een gebouw of woning uit de steigers gaat. Dan wordt ons werk heel zichtbaar.” 

Daar mag je best trots op zijn 

Mark vervolgt: “Dat je zo’n belangrijke bijdrage aan een van de grootste projecten van Dura Vermeer mag leveren, daar ben ik trots op. En het resultaat natuurlijk! TudorPark is een unieke wijk.” Ben vult aan: “Daar sluit ik me helemaal bij aan. Ik zal hier straks met plezier rondlopen met mijn kinderen en vertellen wat papa allemaal gedaan heeft. TudorPark is een beetje eigen geworden.” 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.