Vorige
Blog

Lisa en Rowan over hun stage bij Dura Vermeer Bouw Midden West: “Het verraste mij dat ik meer kon dan ik dacht”

Lisa Silva da Rocha is HBO student bouwkunde aan Hogeschool Inholland. Voor haar zoektocht naar de perfecte stageplek heeft ze alle bekende bouwbedrijven zorgvuldig doorgenomen. Daarentegen dacht Rowan Frank, student integrale veiligheidskunde aan Hogeschool Utrecht, niet direct aan een stage in de bouw. Beiden kwamen voor hun stage terecht bij Dura Vermeer Bouw Midden West en delen hun ervaring van het afgelopen jaar.

"Mijn zoektocht leidde mij naar de website van Dura Vermeer waar ik meteen een goed gevoel over kreeg”, vertelt Lisa. “Ik zag de projecten en de inspirerende werkomgeving. Het voelde voor mij als een ideale plek om mijn vaardigheden te ontwikkelen en mijn passie voor bouwmanagement tot uiting te brengen. Ik was ervan overtuigd dat Dura Vermeer Bouw Midden West de juiste match zou zijn. Dat gevoel was gelukkig wederzijds en ik kon direct starten als stagiaire bij project OKU House." Een eerste dag is altijd spannend, dat herinnert Lisa zich nog goed. Voor Lisa was het meer dan het warme welkom, dat zij kon rekenen op de ondersteuning van haar collega’s zorgde voor een vliegende start. “Zij hielpen mij goed om mijn weg te vinden. Dankzij hun begeleiding leerde ik al snel hoe ik het tempo kon bijhouden en hoe ik met mijn opdrachten kon omgaan.”

Rowan kwam via via in contact met veiligheidskundige Michel Schenk. Michel was op zoek naar een stagiair om zijn veiligheidskennis over te brengen, maar andersom ook om te leren van de frisse blik die stagiaires met zich meebrengen. Een afspraak was zo gemaakt en voor Rowan het wist kon hij aan de slag als stagiair KAM en veiligheid. ‘’Wel met een hele hoop spanning natuurlijk”, vertelt Rowan. “Maar al snel werd het mij duidelijk dat het een heel warm bedrijf is. Iedereen staat ook voor je klaar, dus die spanning verdween vrij snel.’’

Leerproces

“Deze eerste weken waren voor mij niet alleen een leerzame periode, maar ook een tijd waarin ik de waarde van samenwerken heb kunnen ervaren”, gaat Lisa verder. “Het feit dat ik vanaf de eerste rij kon meemaken hoe het project groeide en hoe ik zelf een bijdrage kon leveren, maakte mijn stage echt uniek en leerzaam. Ik heb vanuit verschillende functies, zoals bouwkundig engineer, bouwkundig modelleur en uitvoerder, diverse taken mogen uitvoeren. Ik heb waardevolle inzichten verworven vanuit het bouwproces, zoals metingen, inkoop van materialen en de samenwerking met de bouwpartners. Er is voor iedereen wel iets te vinden of je nu meer geïnteresseerd bent in uitvoering of calculatie."

Voor Rowan zat het leerproces vooral in de verschillende (veiligheids)vraagstukken. “De bouw is heel dynamisch: er verandert veel in korte periode door wet- en regelgeving, maar ook door innovatieve en duurzame bouwmethodes. Tegelijkertijd is elk project ook weer anders. Dat kan de vraagstukken complex maken, maar biedt ook uitdaging.”

Verwachtingen

“Het verraste mij dat ik meer kon dan ik dacht. Tijdens mijn stage kwam ik erachter dat ik goed in staat ben om problemen op te lossen en dingen te begrijpen”, aldus Lisa. “Deze stage heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb niet alleen meer ervaring opgedaan dan ik had verwacht, maar elke dag bracht ook nieuwe uitdagingen en kansen met zich mee. De dynamiek qua taken en samenwerking en alles daaromheen maakten het werk hier erg leerzaam. Het is een plek waar ik met veel plezier heb gewerkt en echt mijn eigen draai heb gevonden."

Stagelopen?

Begin dit jaar hebben Lisa en Rowan hun stage afgerond. Tijd voor andere stagiaires om zichzelf te ontwikkelen tijdens een stage. Ben jij op zoek naar een stage en lijkt een stage bij Dura Vermeer Bouw Midden West wat voor jou? Wij zijn op zoek naar diverse stagiaires. Bekijk hier de vacature. Nieuwsgierig naar de stages bij onze collega's op de andere locaties? Bekijk hier de vacatures.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!