Vorige
Nieuws

Start bouw 152 levensloopbestendige woningen Legends in Utrecht officieel gevierd

Ouder worden op een leuke, vitale, actieve en betekenisvolle manier tegemoet treden kan straks in wooncomplex Legends. Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West, institutionele investeerder Bouwinvest namens het Healthcare Fund en woningcorporatie Bo-Ex hebben gezamenlijk de start van de bouw van het project Legends in Utrecht feestelijk gevierd.  

De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang en met de onthulling van een doek dat tijdens de bouw op de steigers wordt gemonteerd, werd gevierd dat de realisatie officieel van start is gegaan. Met een symbolische druk op de knop is onder toeziend oog van Eelco Eerenberg, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Onderwijs en Volksgezondheid van de gemeente Utrecht, Marijke Nas, statutair directeur Dura Vermeer Bouw Midden West, Christian Schouten, Head of Dutch Transaction Management bij Bouwinvest en Hans Pluim, directeur-bestuurder a.i. bij Bo-Ex het doek onthuld.

Marijke Nas, statutair directeur Dura Vermeer Bouw Midden West: “We kennen Utrecht als een jonge stad, met veel studenten en starters. Het aandeel ouderen stijgt de komende jaren echter sterk. Wooncomplex Legends biedt actieve senioren een omgeving waarin ze fit kunnen worden én blijven. Het gebouw daagt uit tot bewegen en ontmoeten. Met de bouw van Legends wordt tevens een impuls gegeven aan de doorstroming op de woningmarkt. Wij zijn blij dat de bouw nu officieel is gestart!” 

Een symbolische druk op de knop markeerde de start van de bouw

Hier bouwen wij Legends. Fijn wonen voor 55+ers!

Bouwinvest investeert in 103 woningen, waarvan de helft beschikbaar komt in de middenhuur en het overige in de vrije sector. Christian Schouten, Head of Dutch Transaction Management bij Bouwinvest, zegt: “Met de start van de bouw van ‘Legends’ zetten we een belangrijke stap om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan passende huisvesting voor senioren. Zo introduceren we ook hier het communityconcept, met als doel bewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze voor elkaar kunnen zorgen en op elkaar kunnen letten. Bouwinvest is trots betrokken te zijn bij dit project, dat onze inzet tot het creëren van real value for life benadrukt en zo bijdraagt aan een toegankelijke en duurzame stedelijke omgeving. Dit streven kenmerkt het Bouwinvest Healthcare Fund.” 

Hans Pluim, directeur-bestuurder a.i. Bo-Ex: “De 49 sociale huurappartementen in Legends passen goed bij onze ambitie én bij onze ondernemingskoers. Bo-Ex staat dichtbij haar huidige en toekomstige bewoners, we vervullen de woonwensen van de toekomst en investeren daarbij op het gebied van duurzaamheid. Deze duurzame huurappartementen gaan bewoond worden door bewoners op leeftijd met verhalen die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te vertellen en die dit project verrijken.” 

Legends is een ontwikkeling van Dura Vermeer Bouw Midden West en biedt straks ruimte aan 152 levensloopbestendige woningen voor 55+ers. Bouwinvest heeft 103 van de 152 woningen aangekocht om te verhuren in het midden- en vrije huursegment. De overige 49 woningen worden verhuurd door Bo-Ex in het sociale segment. Er is tevens ruimte voor drie horecagelegenheden en een commerciële voorziening. 

Bent u geïnteresseerd in het project Legends en wilt u zich inschrijven? Houd de websites van Bo-Ex, Bouwinvest en WoningNet in de gaten over hoe en waar u zich te zijner tijd kunt inschrijven. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.