Vorige
Biobased Proeftuin

Tienjarig experiment met biobased materialen

Een weg vol duurzaamheid

N231 Aalsmeer - Amstelveen
2019 - 2029
UAV-GC
Provincie
Infra

De provincie Noord-Holland heeft een deel van de N231 in Aalsmeer ingericht als Biobased Proeftuin. De komende tien jaar test Dura Vermeer hier samen met haar partners biobased materialen om te kijken of zij een duurzaam alternatief zijn voor reguliere materialen. 

ONUITPUTTELIJKE BRON

De weg en het fietspad zijn voorzien van negen proefvakken met verschillende soorten asfalt. Ook worden verkeersborden van gelamineerde bamboestroken, lichtmasten van bioplastic en biobased producten als natuurvezels, in markeringen en verlichtingsmasten getest. Doordat biobased grondstoffen op korte termijn terug groeien, zijn ze een onuitputtelijke bron van materiaal. Dit in tegenstelling tot fossiele grondstoffen, die over vele duizenden jaren ontstaan.

Experimenteren

Unieke testlocatie voor biobased materialen.

Langdurig beproeven

Materialen worden 10 jaar getest.

EERSTE VOLLEDIGE BIOBASED WEG

De Biobased Proeftuin is een initiatief van de provincie Noord-Holland, uitgevoerd door Dura Vermeer in samenwerking met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen en Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam. Het is de eerste keer dat de provincie Noord-Holland een weg volledig, van berm tot berm, biobased heeft ingericht.

TV ITEM: HOE GAAT HET OP DE BIOBASED PROEFTUIN?

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Sander Haagedoorn

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Sander Haagedoorn