Vorige
Buitenpoort

144 duurzame woningen in Rijswijk

In samenwerking met investeerder Bouwinvest bouwt en ontwikkelt Dura Vermeer aan de Prinses Beatrixlaan in Parkrijk het project Buitenpoort. Buitenpoort is onderdeel van RijswijkBuiten, een grote gebiedsontwikkeling in Rijswijk. In dit project bouwt en ontwikkelt Dura Vermeer 144 nieuwe appartementen, waarbij duurzaamheid centraal staat. Bouwinvest zal de woningen uiteindelijk gaan verhuren.  

Drie soorten woontorens 

De woontorens komen in een beschutte omgeving met veel groen te staan en bestaan uit drie gebouwen met daarin verschillende soorten appartementen. In Buitenpoort is zorg en wonen straks op enkele meters afstand van elkaar te vinden. Het gebouw Parkwachter bestaat uit 54 appartementen, verdeeld over 14 lagen voor meergezinswoningen. Daarnaast komt het (thuiszorg) appartementencomplex Be-Building, bestaande uit 36 middenhuurwoningen. In de derde woontoren komt het zorggebouw Healthcare. Hierin komen er 54 zorgstudio’s voor senioren, waar de huurder Stichting Cardia de zorg zal verlenen.  

Bijdrage leveren aan problemen op de woningmarkt 

Op dit moment is er een woningtekort in Nederland en met het bijbouwen van meergezinswoningen en seniorenwoningen in het middenhuursegment wil Dura Vermeer een bijdrage leveren aan het oplossen van de problemen op de woningmarkt. Ook de Nederlandse pensioenfondsen staan klaar om te investeren in seniorenwoningen en zorgvastgoed, vanwege het stabiele financiële rendement én de maatschappelijke impact. Waardoor de investeerder van dit project, Bouwinvest, dan ook de kans ziet om verder te ontwikkelen op deze markt.  

Duurzaamheid staat centraal 

Buitenpoort wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk, gelegen in de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. Duurzaamheid zit bij Dura Vermeer in de genen. Samen met de opdrachtgevers en partners bouwen wij naar eenzelfde doel: Nederland verduurzamen. RijswijkBuiten is dé duurzame showroom van Nederland en is al ruim 10 jaar een voorbeeld met destijds de eerste duurzame koop- en huurwoningen. Met trots realiseren wij het project Buitenpoort met 144 duurzame woningen in het middenhuursegment.  

Op de toekomst voorbereid 

De centrale ligging van dit project maakt het aantrekkelijk voor uiteenlopende doelgroepen; van starters tot senioren, met of zonder zorgbehoefte. Het Wilhelminapark ligt voor de bewoners straks om de hoek en ook andere wijkvoorzieningen zoals een supermarkt en openbaarvervoer bevinden zich in de buurt. Daarnaast wordt de woonzorglocatie van Cardia straks een centraal zorgpunt in de wijk, van waaruit thuiszorg geboden kan worden aan wijkbewoners van Parkrijk. 

 

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.