Vorige
Cadenza II SAM

Eyecatcher in hartje Zoetermeer

In hartje Zoetermeer bouwt Dura Vermeer in samenwerking met Stadswaarde, Achmea Real Estate en Ter Steege Delft eyecatcher SAM. Het woongebouw is circa 70 meter hoog en bestaat uit 221 woningen. Deze woningen zijn bestemd voor jongeren, starters en doorstromers die graag in de stad blijven wonen. Ontmoeting, duurzaamheid en innovaties komen samen in dit project. 

Het ontwerp bestaat uit laagbouw en een toren van circa 70 meter hoog. In de laagbouw komen 60 jongerenwoningen met een gezamenlijk terras. In de toren worden 20 koopappartementen en 141 vrije sector huurappartementen gerealiseerd. Door de variëteit in appartementen wordt doorstroming bevorderd en blijven jongeren verbonden aan Zoetermeer. Parkeren voor bewoners is mogelijk in het gebouw. Hier is ook ruimte voor deelauto’s en -fietsen. Op de begane grond biedt het woongebouw ruimte aan commerciële en maatschappelijke voorzieningen. 

Duurzaam 

De appartementen zijn voorzien van warmte koudeopslag (Escrow), zonnepanelen, triple glas en voldoen aan de BENG-eisen. Er worden zoveel mogelijk duurzame en circulaire materialen toegepast zoals vogelkasten. Ook sociale duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het project. De naam SAM staat voor ‘samen’: samen werken, samenkomen van verschillende doelgroepen en samen inzetten; voor elkaar en voor de samenleving. Ook weerklinkt de naam van de grondlegger van de stedenbouw in Zoetermeer: Samuel van Embden. 

Innovatie Dura Vermeer heeft de ambitie om mee te gaan in digitale innovaties binnen de bouwsector. Dit is de aanleiding om een pilot te draaien op het project SAM met Augmented Reality (AR). Met Gamma AR kan men een digitaal beeld of animatie over de werkelijkheid projecteren. Het biedt gebruikers inzicht in onderdelen zoals installaties. Tegelijkertijd is het een hulpmiddel om foutloos te bouwen en zo faalkosten te reduceren.  

Planning 

De woningen worden gerealiseerd naar een ontwerp van Moke Architecten. Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar van 2026 opgeleverd.  

 

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.