Vorige
Thuis aan de oever van de Oude Rijn

Eiland van Oegstgeest

In samenwerking met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling bouwt Dura Vermeer 51 villa’s in jarentwintigarchitectuur. Middels het bouwconcept PCS realiseren de ontwikkelaar en bouwer snel en efficiënt luxe villa’s naar wens van de kopers. Eiland van Oegstgeest is onderdeel van de grote gebiedsontwikkeling: Oegstgeest aan de Rijn. Het project bestaat uit 11 vrijstaande villa’s en 40 geschakelde villa’s gelegen op een eiland aan de Oude Rijn. Alle woningen zijn voorzien van een bodemwarmtepomp.

 

Oegstgeest aan de Rijn

In de wijk Oegstgeest aan de Rijn heeft Dura Vermeer in opdracht van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling ruim 1.000 woningen gerealiseerd binnen bijvoorbeeld de projecten Parksingel, Kop van Rijn en Nieuw Rhijnzicht. Begin 2023 tellen de ontwikkelaar en bouwer daar 51 woningen bij op in Eiland van Oegstgeest. De woonwijk kenmerkt zich door groene en waterrijke buurten met een ontspannen sfeer. Van architectonisch hoogstaande rijwoningen tot grachtenpanden met boothuizen en van exclusieve  starters appartementen tot exclusieve penthouses, de buurt biedt voor ieder wat wils.

De wijk heeft meerdere voorzieningen binnen handbereik: zo ligt aan het begin van de wijk de school, het kinderdagverblijf, het wijk-/buurtwinkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen en een full service supermarkt. Ook bevinden zich sportvoorzieningen in de buurt. Het strand van Katwijk en het centrum van Leiden liggen dichtbij. Met de realisatie van dit nieuwbouwproject voldoet Dura Vermeer aan de vraag om snel en efficiënt een toekomstbestendige woonwijk te realiseren.


Stijlvolle architectuur

Eiland van Oegstgeest heeft een grote variatie aan bebouwing. ZVA Architecten heeft het ontwerp laten aansluiten op de naastgelegen buurt Parksingel. Deze woonbuurt heeft Dura Vermeer eerder gerealiseerd in opdracht van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. De architectuur kenmerkt zich door grijstinten, hout, witte kozijnen, lichte gevels en zwarte daken en optioneel veranda’s. De villa’s hebben de signatuur van statige woningen uit de jaren 20. De lichte woningen op Eiland van Oegstgeest vormen een mooi contrast tussen de wijk Oegstgeest aan de Rijn en de Oude Rijn. De speelse en wisselende kapvormen brengen variatie in de eenheid.


Planning

In september 2021 startte Dura Vermeer Bouw Zuid West met de bouw van Eiland van Oegstgeest. Naar verwachting worden de eerste woningen in het laatste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Bas van Winkelhof

Bedrijfsleider Regio Zuid-Holland
Bas van Winkelhof