Vorige
EMC Zeeland

Tracé Kruiningen – Goes EMC-proof

Zeeland
2022 - 2025
Infra

In opdracht van ProRail is Dura Vermeer aan de slag om de bekabeling in de ondergrond te vervangen door zogenaamde EMC-bekabeling. De nieuwe bekabeling over een tracé van ongeveer 20 km, zorgt ervoor dat TenneT hoogspanningslijnen kan bouwen en bestaande verbindingen kan verplaatsen en verzwaren. Om zo het elektriciteitsnet klaar te maken voor de toekomst. 

Magnetisch veld 

Hoogspanningslijnen kunnen magnetische velden veroorzaken. Zo’n magnetisch veld kan invloed hebben op kabels die al in de ondergrond liggen en de treinbeveiliging van het spoor aansturen. EMC-kabels zijn beschermd tegen dit soort invloeden. Als de kabels zijn vervangen, kunnen de hoogspanningslijnen van TenneT, veilig en zonder invloed op de treinbeveiliging het spoor bovenlangs passeren.  

Alles ‘EMC-proof’ 

Om alles ‘EMC-proof’ te maken, moeten assentellers worden aangebracht op de treinsporen, die worden verbonden met kabelkasten die langs het hele tracé worden aangebracht. Die kabelkasten staan in verbinding met de ACE-kasten die in de relaishuizen staan.  

Veiligheid 

Om ervoor te zorgen dat er veilig kan worden gewerkt, is er langs het gehele tracé zo’n 40 à 45 km aan fysieke afscherming geplaatst. Hierdoor kunnen onze mensen niet onbedoeld het spoor in lopen of rijden met kleinmaterieel. 

Voorafgaand aan de werkzaamheden is de bodem onderzocht op vervuiling en metalen objecten. Er was een vermoeden dat er Ongesprongen Oorlogsresten op verschillende plaatsen in de grond konden zitten. Op een aantal plekken is de bodem gesaneerd. 

1
3
Lees meer van Dura Vermeer Railinfra Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!