Vorige
Een volgende stap in drinkwaterkwaliteit

Nieuwe zuiveringsinstallatie Fikkersdries voor Vitens in Driel

Fikkersdries III voor Vitens in Driel

Driel
2026
Groep

Tot 2035 stijgt de vraag naar drinkwater in de provincie Gelderland met méér dan 6 miljoen kuub. Dit is het jaarlijkse verbruik van ongeveer 55.000 huishoudens. De stijging komt onder meer door het bouwen van meer woningen en de groei van bedrijven. Maar ook door de klimaatverandering, met langere periodes van hitte, en droogte.

Met dit project wordt een deel van de zuiveringslocatie op Fikkersdries in Driel vernieuwd en verduurzaamd. En kan Vitens straks meer water zuiveren dan met de bestaande zuivering. Daarmee is Vitens voorbereid op de toekomst.

Combinatie Zuiver

Het project wordt uitgevoerd door combinatie Zuiver, bestaande uit Dura Vermeer en ADS Groep Water B.V. Om te kunnen voldoen aan enkele selectie eisen zijn Hoppenbrouwers en Denys als vaste onderaannemers aangehaakt. 

Binnen de combinatie Zuiver zijn Dura Vermeer Infra Regionale Projecten en Dura Vermeer Bouw Hengelo verantwoordelijk voor de civiele, bouwkundige en bovengrondse infrastructurele werkzaamheden. Ook verzorgen wij het procesmanagement.

Het doel is om in 2026 de nieuwe zuiveringinstallatie in gebruik te nemen.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Bouw Hengelo Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Gert Bokdam

Projectmanager Regio Groningen, Regio Drenthe, Regio Overijssel, Regio Friesland, Regio Gelderland
Gert Bokdam
Bouw & Vastgoed

Bart Pigge

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo Regio Heel Nederland, Regio Overijssel, Regio Drenthe, Regio Friesland, Regio Groningen, Regio Flevoland, Regio Gelderland, Regio Utrecht
Bart Pigge