Vorige
Flexwonen Lely Campus

Flexibele woonruimte voor Oekraïense vluchtelingen

Met de toestroom van Oekraïense vluchtelingen is ook de vraag naar woonruimte onvoorzien toegenomen. De bouw van flexwoningen zijn bij uitstek geschikt om flexibel ingezet te worden om iedereen in deze tijd een thuis te bieden. In samenwerking met onze duurzame partner Lely, wereldmarktleider op het gebied van robotisering van de melkveehouderij, heeft Dura Vermeer 25 flexwoningen gerealiseerd op het terrein van Lely in Maassluis. Met de bouw van deze woningen nemen Dura Vermeer en Lely hun maatschappelijke verantwoordelijkheid tijdens de vluchtelingencrisis.

De gemeente Maassluis was op zoek naar nieuwe huisvesting van 86 Oekraïense vluchtelingen. In de zoektocht van de gemeente Maassluis naar een nieuwe opvanglocatie heeft Lely aangeboden om de gemeente te ondersteunen in de uitdagingen die daarin liggen en vanuit lokale maatschappelijke verantwoordelijkheid ook een bijdrage te leveren. Lely heeft Dura Vermeer vervolgens benadert om de voorbereiding en realisatie van 25 flexwoningen op hun eigen terrein te verzorgen.

Samen met Dura Vermeer Infra Zuid West (bouw- en woonrijp maken), Dura Vermeer Materieel (ondergrondse infra) en flexwoning-leverancier C3 Living heeft Dura Vermeer in een totale bouwtijd van 2,5 maanden de nieuwe huisvesting gecreëerd.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.