Vorige
Groot onderhoud Middenmeer Noord

Amsterdamse wijk wordt klimaatbestendig en veiliger voor fietsers

Toekomstbestendig

Amsterdam
November 2021 t/m juli 2026
€24.700.000
RAW
Gemeente
Infra

Dura Vermeer voert in samenwerking met Van den Heuvel BV het project Groot Onderhoud Middenmeer Noord uit. In dit project van de gemeente Amsterdam wordt in vrijwel de gehele wijk onderhoud aan de ondergrondse kabels en leidingen (riolering, waterleiding, gasleiding en elektrakabels) gepleegd. Omdat de weg open gebroken wordt, vernieuwen we ook de verharding en knappen we het groen op. De werkzaamheden zijn naar verwachting afgerond in 2026.

Klimaatverandering en leefbaarheid

In het ontwerp zijn doelstellingen van Amsterdam op het gebied van klimaatverandering en leefbare stad verwerkt. Zo wordt de Linnaeuskade ingericht als fietsstraat en worden er wadi’s aangelegd: greppels met beplanting, waarin het regenwater tijdelijk wordt opgevangen bij hevige regenval.

Gasloos

Ook wordt er een warmtedistributienet aangelegd, zodat de woningen in de wijk op termijn van het gas af kunnen. In de buurt onderzoekt de bewonerscoöperatie MeerEnergie of zij het warmtenet kunnen gaan exploiteren.

Bomen

Het vervangen van de kabels en leidingen en aanleggen van een warmtedistributienet heeft effect op de aanwezige bomen in de buurt. Voor iedere boom die gekapt wordt, komt een nieuwe boom terug.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Sander Haagedoorn

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Sander Haagedoorn