Vorige
Herinrichting Parallel Boulevard in Noordwijk

De infrastructuur en waterhuishouding verbeteren in Noordwijk

Noordwijk
2021-2023
Gemeente
Infra

In opdracht van de gemeente Noordwijk heeft Dura Vermeer de Parallel Boulevard in Noordwijk opnieuw ingericht. De Parallel Boulevard is een belangrijke verkeersader voor bewoners en bezoekers van Noordwijk en is de toegangsweg naar strand, zee, hotels, horeca en evenementen. Ter hoogte van de Parallel Boulevard in Noordwijk speelden twee belangrijke problemen; de infrastructuur verkeerde in een slechte staat en de waterhuishouding moest worden verbeterd. 

Naast de nodige werkzaamheden bovengronds hebben we ondergronds een infiltratie-riool en drain aangebracht. Het infiltratie-riool heeft een doorsnede van twee meter en zorgt voor een buffer van het regenwater en infiltreert dit geleidelijk in de bodem. De drain, die op zes meter diepte is aangelegd, verlaagt de te hoge grondwaterstand en kan ook het teveel aan water vanuit het infiltratie-riool afvoeren.

Verschuiven en trillen

Omdat tot wel zes meter diepte werd ontgraven, is er rekening gehouden met het risico op verzakkingen. De bodem werd in de gaten gehouden met inclinosensoren, waarmee nauwkeurig eventuele verschuivingen in de bodem werden gemeten. Naast verzakkingen werden ook trillingen in de gaten gehouden. Trillingsmeters op verschillende plekken langs het werkvak waarschuwden als de trillingen de van tevoren vastgestelde grenzen overschreden.

In een trein over de Parallel Boulevard

De herinrichting van de Parallel Boulevard is in acht werkvakken opgesplitst en er werd van kruising tot kruising gewerkt. Als er in het ene vak werd gewerkt, werd het volgende vak al klaargemaakt voor de aanleg van de drain. Dit betekende ook dat de werkvakken waar niet in werd gewerkt, bereikbaar bleef voor bewoners, bezoekers en ondernemers.

Genieten van het zomerseizoen

De Parallel Boulevard bleef niet alleen tijdens de werkzaamheden deels bereikbaar, ook tijdens het zomerseizoen. Noordwijk is een bekende badplaats waar in de zomer veel mensen op afkomen. Daar hebben we rekening mee gehouden en dus hebben we de eerste werkzaamheden afgerond voor het zomerseizoen van 2022. In september zijn de werkzaamheden vervolgens weer opgepakt en was de Parallel Boulevard in april 2023 weer als nieuw. 

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!