Vorige
Het Waterfront

Een panoramisch uitzicht over water, boten en Spijkenisse

Aan de Oude Maas in Spijkenisse verrijst Het Waterfront, een initiatief van VOF Dijkzone (Dura Vermeer, VORM en Ballast Nedam) in samenwerking met de gemeente Nissewaard. Zes spectaculaire woontorens met in totaal 750 appartementen, direct aan het water. De torens verschillen in hoogte en in uitstraling, maar vormen samen een duidelijk, imposant geheel. Direct tussen de torens en de rivier komt een groen park. Voor bewoners een plek om te ontmoeten en in de verte te turen.

Appartementen direct aan het water

Voor bewoners een plek om te ontmoeten en in de verte te turen.

 

Zes spectaculaire woontorens

In de bocht van de Oude Maas komt Het Waterfront. De zes woontorens variëren in hoogte en daarmee in aantal appartementen (100 tot 150 appartementen per toren). Elke woontoren heeft een mix van twee-, drie- en vierappartementen variërend tussen de 50 en 110 m². De gebouwen zijn omringd door het park en hebben een levendige plint met een hoogwaardige entree. In elk gebouw komt een huiskamer als ontmoetingsplek voor de bewoners. De ontwikkeling bevat een inpandige parkeergarage (onder het dakpark) voor circa 490 auto’s. Daarnaast zijn er in het openbaar gebied nog 210 parkeerplaatsen gereserveerd voor de bewoners.

De eerste twee woontorens, Baltimore en Boston genaamd, zijn nu in ontwikkeling en worden medio 2023/2024 gebouwd. De appartementen in deze torens variëren in woonoppervlak van 50 tot 110 vierkante meter, hebben twee tot vier kamers en een balkon.

Direct aan de Oude Maas

Het Waterfront ligt op de mooiste plek van Spijkenisse, direct aan de Oude Maas. Zes woontorens, met een waanzinnig uitzicht over het water en de stad. Aan de waterzijde glijden containerschepen en plezierboten continu voorbij. Aan de landzijde kijk je over de nieuwe woonwijk De Elementen en het centrum van Spijkenisse, met haar beroemde Boekenberg en Theater De Stoep. Naar de winkelstraten en terrassen in het hart van Spijkenisse is het zo’n vijf minuten fietsen.

De Elementen

Het Waterfront maakt deel uit van de (nieuwe) woonwijk De Elementen. Deze wijk verbindt het centrum van Spijkenisse met het water van de Oude Maas. Door de ontwikkeling van dit nieuwe deel van Spijkenisse wordt de band met het water versterkt. In De Elementen komen circa 2.500 woningen verdeeld over vijf prachtige deelgebieden die elk hun eigen karakter hebben. Inmiddels zijn er al ruim 1.750 woningen gerealiseerd waardoor er al een volwaardige wijk is ontstaan. De Elementen is de meest populaire wijk van Spijkenisse om te wonen.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.