Vorige
Lelystad Airport

De twin-airport van Schiphol

Uitbreiding van infrastructuur

Lelystad
12/2016 - 04/2019
Infra

Dura Vermeer realiseerde in opdracht van Lelystad Airport de uitbreiding van lucht- en landzijdige infrastructuur van de luchthaven. Aan de luchtzijde zorgden we voor verlenging en verbreding van de huidige start- en landingsbaan en realiseerden we een nieuwe rijbaan zodat vliegtuigen van en naar de nieuwe terminal kunnen rijden. Daarnaast is een platform gerealiseerd met vliegtuigopstelplaatsen. Tijdens al deze werkzaamheden bleef de luchthaven bereikbaar voor het vliegverkeer en het verkeer over de weg. De 110 ha. grasvelden worden de komende 15 jaar in opdracht van Dura Vermeer onderhouden door Stichting De Lelystadse Boer.

Reductie van 490 ton CO2-uitstoot

10.000 minder vrachtwagenritten door innovatieve funderingstechnieken.

Lucht en landzijdige infrastructuur

2.400 meter start- en landingsbaan, 3.300 meter taxibanen en 4 vliegtuig opstelplaatsen opgeleverd.

INNOVATIEVE FUNDERINGSTECHNIEK 

Door een innovatieve funderingstechniek toe te passen, waarbij de bestaande kleigrond in-situ werd gestabiliseerd met een cement/kalk-mengsel, zorgde Dura Vermeer voor een stabiele homogene ondergrond. Maar dat niet alleen: deze techniek resulteerde ook in het minder afgraven van grond en het minder aanvoeren van zand. Minder hinder voor de omgeving dus. Ook leverde dit circa 10.000 minder vrachtwagenritten op en daarmee een reductie van 490 ton CO2-uitstoot.

LED-VERLICHTING 

Dura Vermeer heeft ook nieuwe verlichting aangebracht. Om hierbij energie te besparen is op de parkeerterreinen en toegangswegen gebruik gemaakt van gelijkspanning en LED verlichting. Voor de luchthavenverlichting zijn LED lampen toegepast in combinatie met laagspanning met inductie. Hierdoor is een energiebesparing van 30% bereikt.