Vorige
Remisehof

Een oase van rust in het hedendaagse stadsleven

Remisehof

Rotterdam zuid
Bedrijfsleven
Aanbesteding
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Gelegen aan de Laan op Zuid, tussen de Kop van Zuid, de Afrikaanderwijk en de wijk Feijenoord ligt Het Remisehof, onderdeel van het plan Parkstad. Parkstad vormt een mooie verbinding tussen Oost en West Rotterdam. Het plan biedt een prachtige stedelijke wijk, met meer dan 1.000 woningen en allerlei voorzieningen. Een ideale buurt voor diverse doelgroepen in een levendig stukje Rotterdam.

Dura Vermeer Bouw Zuid West bouwde het iconische nieuwbouwproject Remisehof in opdracht van Remisehof Rotterdam VOF. Het project vormt samen met de unieke binnentuin en de diverse woningtypes één van de grootste woningbouwprojecten binnen het gebied Parkstad.

Een afgesloten parkeergarage

Het hedendaags stedelijk wonen

Wie regelmatig over de Laan op Zuid reed, zag de ontwikkeling in korte tijd op hoog tempo vorderen. Naast het Remisehof bouwden ook Overmaas en De Machinistenhof flink door binnen het gebied Parkstad. De projecten, samen goed voor ongeveer 400 woningen, leveren een belangrijke bijdrage aan de Rotterdamse ambitie om 50.000 woningen te bouwen in de periode tot 2040.

HET REMISEHOF

Het nieuwbouwproject Remisehof vormt een belangrijke schakel tussen de Kop van Zuid en de Afrikaanderwijk. Een onderscheidend project, gelegen op een steenworp afstand van diverse Rotterdamse plekken zoals de Erasmusbrug, Katendrecht en de Afrikaandermarkt. De nieuwe, comfortabele woningen, vormen een groot contrast met vroeger: toen diende de buurt als plek waar trams en bussen wachtten op hun volgende rit en waar bovendien de overslag plaatsvond van de scheepvaart naar de trein. Vanuit deze historische functie heeft de vroegere remise dan ook de projectnaam Remisehof te danken.

De eerste fase van het project Remisehof is in 2020 succesvol gerealiseerd en opgeleverd. De fase bestaat uit de bouwblokken 'De Remise' en 'De Spoorweghaven', waar 137 vrije sector huurwoningen en 36 koopwoningen deel van uitmaken. Na de succesvolle afronding van de eerste fase Remisehof, is de laatste fase Het Spuikanaal nu ook gerealiseerd en opgeleverd. Het Spuikanaal verwijst naar het vroegere kanaal dat gebruikt werd om het water van de Spoorweghaven te spuien in de Nieuwe Maas. Op deze historische plek bouwde Dura Vermeer 79 koopwoningen, welke samen Het Spuikanaal vormen. De koopwoningen zijn onderverdeeld in gevarieerde woningtypes: van ruime appartementen en terraswoningen, tot lichte videowoningen en unieke, ruime herenhuizen.

Het Remisehof bestaat uit gevarieerde woningtypes: van ruime appartementen, tot lichte videowoningen en unieke, ruime herenhuizen

Met het Remisehof biedt Dura Vermeer gezinnen een fijne en veilige woonplek in de stad Rotterdam

Uniek rotterdams project

Een uniek onderdeel van het project zijn de grote, gemeenschappelijke groene binnentuinen. De binnentuinen werken als een oase van rust, welke een perfecte balans bieden in het hedendaagse stadsleven in Rotterdam. Een ideale, veilige plek voor kinderen om te spelen. Daarmee draagt het project niet alleen bij aan de bouwambitie, het helpt ook bij een andere doelstelling: namelijk gezinnen een fijne en veilige woonplek in de stad aanbieden.

Daarnaast levert het project met de groene binnentuinen en de mos sedum daken een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteitsdoelstelling van Rotterdam. "Dat, in combinatie met een uitermate tevreden opdrachtgever VOF Remisehof, maakt het project Remisehof een project waar we bijzonder trots op zijn. We hebben de opdrachtgever gedurende het hele proces, van voorbereiding tot bouwproces, goed meegenomen zodat de verwachtingen duidelijk waren en er uiteindelijk een goed eindproduct opgeleverd kon worden." Aldus Otto Plat, Senior Projectmanager bij Dura Vermeer Bouw Zuid West.

TEAM REMISEHOF

Het project het Remisehof is gerealiseerd door VOF Remisehof, een samenwerkingsverband van Stevast Baas & Groen B.V. & Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. Deze bedrijven wonnen met Syntrus Achmea Real Estate & Finance in 2016 de tender voor de ontwikkeling van dit unieke schakelpunt tussen meerdere buurten op Rotterdam-Zuid. De plannen zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met architectenbureau Powerhouse en DELVA Landscape Architecture & Urbanism.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.