Vorige
De toekomst op historisch Rotterdamse bodem

RottaNova

Rotterdam
2023 - 2027
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

RottaNova is een multifunctioneel gebouw met retail en horeca in de plint en 259 woningen in een compositie van 2 torens met 19 en 21 verdiepingen op een parkeerkelder. Een natuurinclusieve gezamenlijke daktuin zorgt voor behoud van natuur in de stad. De bouw wordt naar verwachting eind 2027 afgerond. De koopwoningen gaan in de loop van 2024 in verkoop.

Natuurinclusieve daktuin

De natuurinclusieve gezamenlijke daktuin zorgt voor behoud van natuur in de stad.

In hartje Rotterdam, gelegen tussen de Markthal en de Laurenskerk, verrijst het mixed-use project RottaNova. De bouwcombinatie van J.P. van Eesteren en Dura Vermeer start na de zomer met de bouw. In juni 2023 is de vergunning voor de bouw onherroepelijk geworden. Ook is de aannemingsovereenkomst inmiddels getekend. NEOO ontwikkelt RottaNova in opdracht van de Van Herk Groep.

RottaNova, naar een ontwerp van Frits van Dongen Architecten, bestaat uit 259 huur- en koopwoningen en een commerciële plint met horeca, retail, creatieve bedrijfsruimten en een publieke fietsenstalling. De gevarieerde, karakteristieke gevels geven het gebouw een speelse uitstraling. 

een historisch belangrijke locatie

Het project is gelegen op een historisch belangrijke locatie: bovenop de sluizen waar duizend jaar geleden Rotterdam is ontstaan. De bouwkuip wordt daarom een jaar lang beschikbaar gesteld voor archeologisch onderzoek.

De bouw wordt naar verwachting eind 2027 afgerond. De koopwoningen gaan in de loop van volgend jaar in verkoop.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!