Vorige
Sportpark Willem-Alexander

Zorgt het nieuwe sportpark voor meer beweging.

3.435 m2
Schiedam
Bouw & Vastgoed

Op een unieke locatie in Schiedam heeft Dura Vermeer een sportverzamelgebouw gerealiseerd dat deel uitmaakt van Sportpark Willem-Alexander in Schiedam. Het sportpark is onderdeel van een grote transitie binnen de gemeente Schiedam. Onder het motto ‘Schiedam in beweging’ maken sportverenigingen een vernieuwingsslag en is er een sportpark gerealiseerd bovenop de nieuwe tunnel van de verlengde rijksweg A4.

Zwevend plateau

Het gebouw is als het ware een intermediair tussen het maaiveld en de circa zes meter hoger gelegen velden op het tunneldak.

Samenwerking

Met als eindresultaat een technisch geoptimaliseerd ontwerp waarin functionaliteit, budget en complexe inpassing tot uiting zijn gekomen in een aansprekend gebouw.

De hele omgeving van het sportpark is ontworpen als park voor sporters, recreanten en buurtbewoners. Bovenop het tunnellichaam zijn vier voetbalvelden en twee handbalvelden gerealiseerd. Tussen de opgetilde buitensportvelden bevindt zich het sportcomplex met een omvang van 3.435 m2 BVO.

Beleving met sporten

Het nieuwe sportverzamelgebouw is zo veel mogelijk in het hart van het park gepositioneerd om de verbinding en de beleving met de sporten rondom zo goed mogelijk te maken. Het gebouw is als het ware een intermediair tussen het maaiveld en de circa zes meter hoger gelegen velden op het tunneldak. Om deze hoogte te overbruggen, manifesteert het gebouw zich vooral door het royaal vormgegeven terras dat zich op de eerste verdieping als verlengstuk van de horeca bevindt. Dit terras is vormgegeven als een echt plateau. ‘Zwevend’ tussen de verschillende niveaus creëert het een overgangszone tussen de beide maaivelden.

Samenwerking in bouwteam

Vanaf het schetsontwerp is onder leiding van Dura Vermeer in bouwteamverband het ontwerp samen met Gemeente Schiedam, Van Kessel, Rijkswaterstaat, architect en adviseurs uitgewerkt. Hierin was de afstemming en samenwerking tussen alle partijen cruciaal. Het resultaat hiervan is een technisch geoptimaliseerd ontwerp waarin functionaliteit, budget en complexe inpassing tot uiting zijn gekomen in een aansprekend gebouw.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.