Vorige
Wilgenrijk

In recordtijd een nieuwe woonbuurt!

In recordtijd een nieuwe woonbuurt!

Maassluis
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Woonruimte is in deze tijden harder nodig dan ooit! Maar hoe gaan we dat met elkaar voor elkaar krijgen? De eerste stap hebben wij bij Dura Vermeer Bouw Zuid West gezet. Nog nooit hebben we in zo'n korte tijd een compleet nieuwe woonbuurt neergezet. Waar normaal gesproken een tijd van gemiddeld twee jaar overheen gaat, zijn hier in iets meer dan een jaar tijd 103 woningen neergezet en ruimte voor nieuwe bewoners ontstaan. Benieuwd hoe we dat gerealiseerd hebben? Lees even mee!

Logo

'Kant en klaar'

In de buurt Buitengoed in Maassluis heeft Dura Vermeer de 103 woningen gerealiseerd middels een nieuw concept. Denise Bexkens, projectmanager Klant & Markt licht toe: ‘Het oorspronkelijke ontwerp is omgezet naar een zo gezegd ‘kant en klaar’ systeem waarbij veel elementen in de fabriek geproduceerd worden. De elementen komen vervolgens compleet op de bouwplaats aan en worden just in time bevestigd. Hierdoor wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort. Ook is er minder afval en minder transportbewegingen op de bouw. Dubbel winst!' Het concept is geschikt voor gebiedsontwikkelingen met een grote diversiteit aan architectuur en biedt ruimte aan maatwerk.

Een groot deel van de bouwonderdelen worden in de fabriek gemaakt; denk aan de meterkast, vloeren wanden én ook het metselwerk. Hierdoor wordt de kwaliteit en de voorspelbaarheid vergroot. Een bijkomend voordeel van steenstrips is een dunner gevelpakket wat in de woning meer vierkante meters oplevert. Op het project Buitengoed in Wilgenrijk heeft dit nieuwe concept geresulteerd in weinig opleverpunten en een hoge klanttevredenheid bij de eindgebruikers”, vertelt Frank Bovens, projectmanager bij Dura Vermeer.

60 koopwoningen en 43 huurwoningen

statige Rotterdamse architectuur van de stadsdeel Kralingen

Nieuw stukje Nederland

Wilgenrijk is een nieuw stukje Nederland tussen Rotterdam en Den Haag, dicht bij Maassluis, Maasland en het natuurgebied Midden-Delfland. Het gebied is landelijk, groen en waterrijk, met een rust die zeldzaam is in de Randstad. Wilgenrijk is een grote gebiedsontwikkeling dat bestaat uit meerdere woonbuurten. Buitengoed is één van die buurten en kenmerkt zich door het statige Rotterdamse architectuur van de stadsdeel Kralingen. Amvest heeft een groot deel van de woningen in Buitengoed ontwikkelt. Dura Vermeer heeft recent 103 woningen, met een bouwtijd van slechts 14 maanden, in Buitengoed gerealiseerd.

Het project bestaat uit 60 koopwoningen en 43 huurwoningen. De woningen liggen verspreid door de kronkelende lanen Ritseling, Doorkijk, Onderling en Twijg en langs de statige laan Verreweg. De architectuur langs deze bijzondere laan is bijzonder afwisselend en bestaat uit een schouwspel van voorgevels.

Lees meer over het project

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!