Vorige
Bloei

Betaalbaar wonen in Barendrecht

De gemeente Barendrecht heeft Dura Vermeer verkozen tot samenwerkingspartner voor de ontwikkeling en realisatie van het sluitstuk van Vrouwenpolder, een geliefde nieuwbouwwijk in Barendrecht. De gebiedsontwikkeling omvat 127 duurzame en betaalbare woningen aan het park. Het laatste deelplan ‘Bloei’ is ontworpen in samenwerking met MoederscheimMoonen Architects en Felixx Landschapsarchitecten, het vormt het kloppende hart van de wijk en stimuleert ontmoeting tussen buurtbewoners.  

Betaalbaar woonprogramma 

Bloei biedt een gevarieerd en toegankelijk woonprogramma. Het plan omvat sociale huurwoningen (35%), middeldure huurwoningen en betaalbare koopwoningen (37%), en dure koopwoningen (28%). Variërend van appartementen tot eengezinswoningen, voorziet deze samenstelling in de diverse behoeften van Barendrechters en creëert het een inclusieve woonomgeving voor elke generatie en portemonnee. Inwoners van Barendrecht krijgen voorrang bij de toewijzing van de koopwoningen, wat de lokale doorstroming op de woningmarkt bevordert.   

Wethouder Lennart van der Linden: “Betaalbaar wonen voor lokale starters en doorstromers leeft ontzettend. Samen met Dura Vermeer brengen we dat in Vrouwenpolder in de praktijk. Het ontwerp is ambitieus, groen en stedenbouwkundig zeer fraai. Op dit fraaie nieuwe hart van de wijk kunnen Dura Vermeer, de gemeente Barendrecht, de huidige en de toekomstige bewoners trots zijn!”  

Het Goede Doen 

Bij de ontwikkeling staat klimaatadaptatie, energie-efficiëntie en het gebruik van natuurlijke materialen centraal. Door het bufferen van hemelwater op daken, in voortuinen en in zogenaamde bioswales, kan wateroverlast in extreme weersomstandigheden verminderd worden. Daarnaast is het binnenterrein voorzien van halfverwarding voor watertoelating. Groene daken en de aanplanting van bomen en struiken in volle grond dragen bij aan het verminderen van hittestress en het vergroten van de biodiversiteit.  

Het gebruik van materialen met een lage milieubelasting, met name in de houten binnenwerelden op de binnenterreinen, geeft de duurzaamheidsambities van het project weer. Bovendien wordt het merendeel van de woningen energieneutraal ontwikkeld, wat resulteert in lagere energiekosten voor de toekomstige bewoners.  

Planning 

De beoogde start van de bouw is gepland voor 2025. Ga voor meer informatie naar www.bloei-barendrecht.nl  

 

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!