Vorige
De Koploper

een markant woongebouw in de binnenstad van Gouda

Een veilig en comfortabel thuis is een fundamentele levensbehoefte. Dit betekent meer dan alleen een dak boven je hoofd; woningbouw gaat om het creëren van inclusieve gemeenschappen waar mensen kunnen groeien en bloeien. Binnenstedelijk met alle voorzieningen binnen handbereik. Dat wordt mogelijk gemaakt met de bouw van nieuwbouwcomplex De Koploper in Spoorzone Gouda.

Bij Dura Vermeer besteden we aandacht aan de toegankelijkheid van belangrijke voorzieningen, zoals mobiliteit, zorg en onderwijs. We werken actief aan betaalbaarheid en kwaliteit voor iedereen. In opdracht van Mozaïek Wonen bouwt Dura Vermeer 156 sociale huurwoningen. Met de realisatie van dit grote aantal betaalbare woningen wordt in de woonbehoefte van de gemeente Gouda voorzien. De woningen zijn bestemd voor een brede doelgroep van één- en tweepersoonshuishoudens die in een stedelijke omgeving wil wonen. Op de begane grond komt in de plint ongeveer 550 m2 aan maatschappelijke voorzieningen en een binnentuin boven het overdekte parkeergedeelte.

 

Eigenzinnige identiteit

De Koploper is ontworpen door Studio Leon Thier Architectuur/Interieur. Architect Rigobert Nivillac:

“Het U-vormige en duurzame gebouw biedt dankzij de centrale ligging in Gouda een nieuwe en kwalitatieve manier van stedelijk wonen. De architectuur geeft het gebouw een eigenzinnige identiteit waardoor De Koploper goed aansluit op de diversiteit van de markante gebouwen in de Spoorzone. De plint is geschikt voor maatschappelijke voorzieningen en de binnentuin, boven het overdekte parkeergedeelte, wordt een groene oase binnen de stad”.

 

De Koploper

De naam De Koploper komt uit de wereld van de spoorwegen. De Koploper is de naam van een trein met een verhoogde doorloopkop aan het begin en het einde van het treinstel. Boven in de kop zit de machinist. Er is voor deze naam gekozen omdat het gebouw naast het spoor komt te staan en omdat het ontwerp van het gebouw een verhoogde kop laat zien.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!