Vorige
Park van Rodenburg

stijlvol en duurzaam wonen hand in hand

Dura Vermeer voegt met 77 woningen in ‘Park van Rodenburg’ weer een stijlvol nieuw stukje duurzaam wonen toe aan de nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. In deze nieuwe woonwijk van Rijswijk worden tot 2026 in totaal zo’n 3500 woningen gerealiseerd met een duurzaam karakter als gemene deler. Dit komt niet alleen terug in de woningen die allen gasloos en energieneutraal zijn, maar ook in het openbaar gebied wordt het duurzame aspect doorgetrokken.

Park van Rodenburg bevindt zich in het tweede deelgebied van RijswijkBuiten, genaamd Parkrijk. De naamgeving van dit deelgebied en zo ook het project zijn geïnspireerd op de ligging, namelijk direct gelegen aan de rand van het Wilhelminapark, bestaande uit maar liefst 150 ha groen. Het park vormt dan ook het stedenbouwkundige uitgangspunt voor de wijk met centrale assen die op het park uitkomen.

 

Doorstroommogelijkheden

Park van Rodenburg kent drie verschillende woningtypes; rijzige herenhuizen aan statige lanen, informele hofwoningen in het binnengebied en verandawoningen georiënteerd op de as van het park. Binnen deze types zijn daarnaast verschillende beukmaten en indelingen toegepast waardoor er ook large en extra Large woningen ontstaan. Op deze manier trekt het project meer diversiteit in doelgroepen aan en biedt het interessante doorstroommogelijkheden binnen de wijk. Hierdoor vormt het ook op dít gebied een duurzame toevoeging aan RijswijkBuiten.

Stijlvol, karakteristiek en groen

De woningen zijn qua architectuur stijlvol uitgevoerd met klassieke elementen, zoals roedes in de bovenlichten van de kozijnen en verschillende metselwerkdetails gecombineerd in een mix van metselwerkkleuren die zo typerend en herkenbaar zijn voor RijswijkBuiten. Het toevoegen van elementen zoals veranda’s, luifels, tuitgevels, bloemkozijnen en erkers zorgt er tenslotte voor dat elke woning in Park van Rodenburg zijn eigen unieke stijlvolle karakter heeft. Daarnaast hebben de woningen bij oplevering groen ingerichte voortuinen wat de straten op een uniforme wijze levendig en sfeervol maakt.

 

een mix van metselwerkkleuren die zo typerend en herkenbaar zijn voor RijswijkBuiten

Alle woningen zijn duurzaam met een hoog wooncomfort

Klimaatadaptief

Alle woningen zijn duurzaam met een hoog wooncomfort doordat ze naast gasloos ook allen met energie vanuit de zonnepanelen via vloerverwarming verwarmd en gekoeld worden middels een warmtepomp. En daar blijft het niet bij. Met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat is Park van Rodenburg ook ‘klimaatadaptief’ te noemen als het gaat om het omgaan met hemelwater. Het veranderende klimaat wordt namelijk steeds meer gekenmerkt door flinke regenbuien afgewisseld door langere periodes van droogte. Het regenwater in Parkrijk stroomt dan ook niet meer traditioneel ondergronds het riool in, maar er wordt gebruik gemaakt van een bovengronds afwatersysteem. Het hemelwater dat van het dak van de woning afkomt wordt aangesloten op zogenaamde ‘hemelwaterbrievenbussen’ die in de voortuinen van de woningen zijn aangelegd. Daar vandaan wordt het water over de bestrating weggevoerd naar open water in het aangrenzende Wilhelminapark.

 

Met het project Park van Rodenburg is weer bewezen dat luxe en comfortabel wonen tegenwoordig heel goed samengaan in combinatie met de bescherming van ons klimaat. Daar draagt Dura Vermeer graag haar positieve bijdrage aan voor de huidige en toekomstige generaties.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.