Vorige
Pompenburg

Verbinden door verblijven

Rotterdam
Bouw & Vastgoed

Het gebied rond voormalig Station Hofplein wordt getransformeerd tot een aantrekkelijk gebied dat de échte Rotterdamse identiteit ademt: ongepolijst en lokaal georiënteerd. Naast een levendig woongebied, wordt Pompenburg vooral een gezellige verblijfsplek. Ingevuld door lokale ondernemers. De kwaliteiten van de Hofbogen en de Luchtsingel worden gekoesterd.

Naast een levendig woongebied, wordt Pompenburg vooral een gezellige verblijfsplek

Het wordt een plek waar zowel Rotterdammers als mensen van buiten de stad graag komen: ‘Verbinden door verblijven’.

Verbinden door verblijven

Pompenburg staat binnen de gemeente Rotterdam bekend als het laatste brandgat. Nooit helemaal hersteld van de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende transformatie. En dat terwijl de plek vroeger een belangrijke centrale en verbindende rol speelde. Als uitgaansgebied en als scharnierpunt tussen de Binnenstad en Rotterdam Noord. Deze verblijfskwaliteit gaat het ontwikkelteam van Pompenburg weer in ere herstellen. Van een doorgangsgebied wordt het een plek waar je ook weer daadwerkelijk wilt zijn. Het gebied wordt autoluw en een stuk groener. Met levendige pleinen en aantrekkelijke plinten.

 

Elk een eigen karakter

Rond voormalig Station Hofplein krijgen drie openbare ruimten elk hun eigen identiteit: een 'hoogstedelijk', 'stads' en 'buurt' karakter. Pompenburg wordt een belangrijke schakel in het netwerk van fiets- en wandelroutes. De bekende houten Luchtsingel wordt vervangen door een duurzamer alternatief. Auto's zijn te gast in het openbare gebied, terwijl Pompenburg evolueert naar een gezonde, duurzame en groene leefomgeving, met extra aandacht voor pleinen, een buurtpark en groene daken die water opvangen.

 

Programma

Het project omvat 800-1100 woningen, waarvan 50% in het sociale en middeldure segment. Er is ruimte voor een filmhuis en levendige plinten met horeca, winkels en maatschappelijke voorzieningen. In deelplan Heer Bokelweg komt ook een kantoorfunctie.

 

Ontwikkeling Pompenburg

De ontwikkelcombinatie van Pompenburg bestaat uit Dura Vermeer, J.P. van Eesteren en Synchroon. J.P. van Eesteren en Dura Vermeer zullen het project ook bouwen. Studioninedots en Delva Landscape zorgen voor het ontwerp. Havensteder zal de sociale woningen afnemen.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.