Vorige
Pompenburg

Verbinden door verblijven

Rotterdam
Bouw & Vastgoed

Het gebied rond voormalig Station Hofplein wordt getransformeerd tot een aantrekkelijk gebied dat de échte Rotterdamse identiteit ademt: ongepolijst en lokaal georiënteerd. Naast een levendig woongebied, wordt Pompenburg vooral een gezellige verblijfsplek. Ingevuld door lokale ondernemers. De kwaliteiten van de Hofbogen en de Luchtsingel worden gekoesterd.

Naast een levendig woongebied, wordt Pompenburg vooral een gezellige verblijfsplek

Het wordt een plek waar zowel Rotterdammers als mensen van buiten de stad graag komen: ‘Verbinden door verblijven’.

Verbinden door verblijven

Pompenburg staat binnen de gemeente Rotterdam bekend als het laatste brandgat. Nooit helemaal hersteld van de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende transformatie. En dat terwijl de plek vroeger een belangrijke centrale en verbindende rol speelde. Als uitgaansgebied en als scharnierpunt tussen de Binnenstad en Rotterdam Noord. Deze verblijfskwaliteit gaat het ontwikkelteam van Pompenburg weer in ere herstellen. Van een doorgangsgebied wordt het een plek waar je ook weer daadwerkelijk wilt zijn. Het gebied wordt autoluw en een stuk groener. Met fijne pleinen en aantrekkelijke plinten.

 

Elk een eigen karakter

Drie openbare ruimten rond voormalig Station Hofplein sluiten met hun programma aan op de omgeving en krijgen elk hun eigen identiteit: een ‘hoogstedelijk’, ‘stads’ en ‘buurt’-karakter. Pompenburg werkt daarbij als schakel in het netwerk van fiets- en wandelroutes. De huidige houten Luchtsingel krijgt een duurzame en permanente opvolger. Auto’s zijn in het openbaar gebied slechts te gast. Pompenburg wordt een gezonde, duurzame en groene leefomgeving. Extra aandacht is besteed fijne pleinen, een buurtpark en groene waterbufferende daken.

 

Programma

Het programma bestaat uit 800-1100 woningen, waarvan 50% in het sociale en middeldure segment. De plannen voorzien in een filmhuis en levendige plinten met horeca, commerciële en maatschappelijke voorzieningen. In deelplan Heer Bokelweg is tevens een kantoorfunctie voorzien.

 

Ontwikkeling Pompenburg

De ontwikkelcombinatie van Pompenburg bestaat uit Dura Vermeer, J.P. van Eesteren en Synchroon. J.P. van Eesteren en Dura Vermeer zullen het project ook bouwen. Studioninedots en Delva Landscape zorgen voor het ontwerp. Havensteder zal de sociale woningen afnemen.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.