Vorige
Westergouwe

Jonge woonwijk aan de westelijke rand van Gouda

In de nieuwe woonwijk Westergouwe bloeit de komende jaren tot een nieuwe woonwijk met ongeveer 4500 woningen. Het project kenmerkt zich door de groenblauwe omgeving en de centrale ligging aan de rand van de stad en dichtbij de grote steden Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Met de binnenstad van Gouda op 15 minuten fietsafstand.

Door de aanleg van het natuur- en recreatiegebied, ecologische voorzieningen, groene assen en brede watergangen is Westergouwe een biodiverse wijk. Een wijk met grote ecologische- en natuurwaarde waar mens en dier plezierig samenwonen. Er wordt steeds duurzamer gebouwd en er is een grootschalige toepassing van PV-panelen in combinatie met een hoge isolatiewaarde van de woningen. Vanaf Westergouwe-II worden alle woningen gasloos aangelegd. Er wordt al volop geleefd in Westergouwe, en dat woont wél zo prettig!

Een groener en gezonder Nederland

‘CO2, stikstof en andere schadelijke stoffen uitstoten, dat moet anders. We werken en bouwen met schone, groene energie. En kan het niet anders, dan compenseren we onze uitstoot tot nul. In Gouda zijn we op de goede weg. Samen komen we steeds dichterbij deze ambitie. In onderstaande video praat ik je bij over deze ambitie en de weg die we nog te gaan hebben’, vertelt Joyce van Triet, ontwikkelaar bij Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Nul op de meter

Het was de wens van gemeente Gouda om de eerste nul-op-de-meter woningen te bouwen in woongebied Westergouwe. Een aantal jaar later staan er nul-op-de-meter woningen, compleet gasloos en energieneutraal. Waarbij niet alleen de huisgebonden energie, maar ook de persoonsgebonden energie naar nul is gebracht. 

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Joyce van Triet

Projectontwikkelaar Regio Zuid-Holland, Regio Noord-Brabant
Joyce van Triet