Vorige
Wijdeblik

bouwen wij mee aan de groenste nieuwbouwwijk van de randstad

Gouda
Gemeente
Bouw & Vastgoed

Aan de westkant van Gouda wordt een prachtige nieuwe wijk gebouwd: Wijdeblik. De nieuwe wijk, gelegen in het woongebied Westergouwe, behoort tot de groenste en waterrijkste nieuwbouwwijk van de Randstad. In opdracht van Gemeente Gouda ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer de nieuwe Goudse wijk. Goed nieuws: De laatste handtekening is gezet en daarmee is project Wijdeblik volledig uitverkocht. In 2020 worden alle woningen nog opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

UITSTOOT OP 0

In 2030 draagt iedere oplossing bij aan een gezonder en groener Nederland: dat is onze missie. Een van onze ambities waarmee we dat willen bereiken is: Uitstoot op nul. CO2, stikstof en andere schadelijke gassen uitstoten, dat moet anders. We werken en bouwen met schone, groene energie. En kan het niet anders, dan compenseren we onze uitstoot tot 0. 

In Gouda zijn we op de goede weg. Samen komen we steeds dichterbij deze ambitie. In deze video praten we je bij over deze ambitie en de weg die we nog te gaan hebben

NUL-OP-DE-METER

De wens van de gemeente is het ontwikkelen en bouwen van de eerste Nul-op-de-Meter woningen in het gebied Westergouwe. De woningen zijn compleet gasloos en energieneutraal. Wijdeblik bestaat uit 40 eengezinswoningen, 12 twee-onder-een-kap woningen en 1 vrijstaande woning. De architect heeft gekozen voor een opvallende uitstraling van fraaie donkerrode, grijsrode of oker bakstenen gevels met in het wit het Goudse stroopwafel patroon.

De centrale ligging van de wijk, op korte afstand van de drie steden Rotterdam, Den-Haag en Utrecht, zorgt ervoor dat er een grote diversiteit aan geïnteresseerden ontstaat. Bovendien staan toekomstige bewoners binnen 10 minuten fietsen in het centrum van de historische stad Gouda.

OMRINGD DOOR GROEN EN BLAUW

Naast de goede en snelle bereikbaarheid van de wijk vanuit verschillende gebieden, kenmerkt Westergouw zich vooral door de GroenBlauwe zone met 45 hectare (ca. 60 voetbalvelden) aan natuur en water. Tevens is Wijdeblik direct gelegen aan het Polderpark waardoor de wijk omringd wordt door nog meer groen en blauw. Bewoners kunnen hier ontspannen en ontsnappen aan de hectische drukte van de grote steden.

Wonen omringd door groen en blauw

De eerste Nul-op-de-Meter woningen in het gebied Westergouwe

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Rob Tummers

Directeur Klant & Markt Regio Zuid-Holland
Rob Tummers