Vorige

Provada 2024

Provada 2024

  DURA VERMEER | PROVADA '24

  Op 11, 12 en 13 juni 2024 is Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed te vinden op de PROVADA in hal 12, stand 43. Drie dagen lang verzorgen collega's en gastsprekers diverse inspiratiesessies rondom het thema: De kracht van samenwerken.

  Klik op de onderstaande knop om verder in gesprek te gaan over de inhoud van onze presentaties of om de bijbehorende brochures aan te vragen. Om te verbinden met onze sprekers kan je op hun namen klikken in het onderstaande programma. 

  Vraag stellen / brochures aanvragen

  WijCK

  Legends

  Dinsdag 11 juni

  11:30-12:00

  Ontwerpen om te verbinden. Hoe doe je dat?

  Spreker: Elma van Boxel (ZUS)

  Elma van Boxel is één van de founding partners van buro ZUS. Een internationaal opererend ontwerpbureau voor gebouw, gebouwde omgeving en openbare ruimte. Hun specifieke insteek en houding bracht al veel bijzondere projecten, waaronder Duin in Almere, WijCK in Pijnacker en Stad tussen de bomen in Haarlem. Graag luisteren we naar haar verhaal en is er ruimte voor gesprek over met welke houding ze projecten en plannen aangaan. Hoe ZUS agendeert, samenwerkt en verbindt middels het ontwerpen.

  Meer over WijCK

  13:00-13:30

  Legends: de ontwikkeling van een robuust stedelijk woonconcept voor senior living in Leidsche Rijn Utrecht

  Sprekers: Christian Schouten (Head of Dutch Transaction Management) ​en Marijke Nas (Dura Vermeer)

  Wat zijn de succesfactoren voor een samenwerking? Welke rol en houding verwacht je van elkaar? Hoe bouw je aan vertrouwen om nieuwe concepten in de markt te zetten? Een gesprek tussen Marijke Nas (directeur Vastgoed bij Dura Vermeer) en Christian Schouten (Head of Dutch Transaction Management).

  Meer over LEGENDS

  13:45-14:30

  Kennissessie Het Goede Doen in gebiedsontwikkeling: De (on)beperkte stad

  Sprekers: Willem Philipsen (Rotterdam Onbeperkt), Gwenda Gieselaar (Social Snackbar), Siobhan Burger (Dura Vermeer) en Lieuwe Conradie (Dura Vermeer)

  Onze opgaven worden steeds complexer. Impact op mens en aarde overstijgt hierbij de vraag die aan ons wordt gesteld vanuit de ruimtelijke opgave. Het Goede Doen vraagt om innovatieve vormen van samenwerken waar het sociale en fysieke domein elkaar ontmoeten.

  Om meer inzicht te krijgen in een inclusieve (beweeg)buitenruimte voor meerdere generaties, gingen we de samenwerking aan met Rotterdam Onbeperkt en Social Snackbar. Het vormde het startpunt van een dialoog over de (on)beperkte stad én een mooie publicatie. 

  14:45-15:15

  Wij tellen op... naar nul. Nul CO2-uitstoot voor 2050. Hoe doen we dat in gebiedsontwikkeling

  Sprekers: Lizzy Butink (Dura Vermeer) en Tine-Loes​ Hemmes (Dura Vermeer)

  Je impact vergroten door je focus te verbreden van energie naar materiaal.Wij nemen verantwoordelijkheid voor de CO2-uitstoot van onze gehele keten. Dat betekent dat wij zowel de CO2-uitstoot van energie als materiaal reduceren.Hoe dat effect heeft op jouw eigen uitstoot? Dat vertellen we graag. 

  Meer over net zero

  Bekijk de recap van dag 1

  Suikerzijde

  De Grote Beer

  Woensdag 12 juni

  11:00-11:30

  Wat is de oplossing voor de 900.000 woningen vraag?

  Sprekers: Chris Kuijpers​ (DG ministerie BZK) en Marieke Mentink​ (Dura Vermeer)

  Marieke Mentink is geïntrigeerd door de situatie op de woningmarkt en ging daarom in gesprek met uiteenlopende experts op zoek naar de KSF’s in het 900.000 woningenvraagstuk. Wat is de rode draad: hét cruciale antwoord op het daadwerkelijk realiseren van meer betaalbaar wonen? Samen met Chris Kuijpers, Directeur-Generaal Volkshuisvesting en Bouwen gaat zij in gesprek over de uitkomst. 

  13:30-14:00

  Wat is het belang van gedeeld verlangen als versneller in gebiedsontwikkeling? 

  Spreker: Peter Klevering (Dura Vermeer)​, Anneke van Driel (Dura Vermeer), Gijs Caljé (Dura Vermeer) en Theun ter Velde (Dura Vermeer).

  Aan de hand van concrete voorbeelden wordt het gedeeld verlangen tastbaar gemaakt. Er worden enkele projecten uitgelicht waarvan we de zoektocht naar het gedeeld verlangen bespreken. In Suikerzijde lukte dat heel goed, in bijvoorbeeld Fluor (Elements) was het een veel lastiger zoektocht, hoe zat het bijvoorbeeld bij Diepenveen? 

  Meer over Suikerzijde

  14:30-15:00

  De Grote Beer; samenwerking voor versnelling betaalbaar woonprogramma in de Alexanderknoop

  Sprekers: Jos Melchers (Gemeente Rotterdam) en Nicolle Terlouw (Dura Vermeer)​

  Projectontwikkeling kent vaak een lang proces. Dat het anders kan, bewijzen de gemeente Rotterdam en Dura Vermeer die in no time van initiatief tot realisatie zijn gegaan bij het plan De Grote Beer in Rotterdam Alexander. Jos Melchers, directeur Gebiedsontwikkeling bij de Gemeente Rotterdam en Nicolle Terlouw, directeur Vastgoedontwikkeling Dura Vermeer Bouw Zuid West, delen de succesfactoren bij dit traject.

  Meer over de grote beer

  Bekijk de recap van dag 2

  Blokje Op

  EGM architecten

  De Velst

  Donderdag 13 juni

  11:00-11:30

  Wat is de kracht van goede concepten in gebiedsontwikkeling?

  Sprekers: Tine-Loes Hemmes (Dura Vermeer) en ​Lieuwe Conradie (Dura Vermeer)

  Hoe kunnen concepten onze samenwerkingen versterken en gebiedsontwikkeling versnellen? Dat bespreken Tine-Loes en Lieuwe aan de hand van voorbeelden, zoals casco woonsystemen, slimme ontwerpsprints en een integrale benadering.  

  Meer over gebiedsontwikkeling

  11:45-12:15

  THUIS – de plek waar alles samenkomt

  Spreker: Maurits Jongebreur (THUIS de showroom)

  Van een nieuwbouwhuis een THUIS maken is voor kopers een hele opgave. THUIS – de Showroom helpt ontwikkelaars, bouwers, corporaties en beleggers om hun klantreis van sluiten overeenkomst tot wonen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met THUIS – de Showroom wordt een nieuwbouwhuis een THUIS om trots op te zijn.

  Meer over thuis de showroom

  13:00-13:30

  Goede Buur(t): een integraal afwegingskader voor bestaande wijken

  Sprekers: Edwin Blom (Dura Vermeer) en ​Siobhan Burger​ (Dura Vermeer)

  Hoe waarborgen we sociale kwaliteit wanneer snelheid en betaalbaarheid leidend zijn in onze verduurzamingsopgaven? Door te werken met een ruimtelijk én een maatschappelijk afwegingskader, onderzoeken we hoe we samen met corporaties bewuster kunnen kiezen voor een Goede Buur(t).

  Meer over goede buurt

  14:00-14:30

  Conceptuele woningbouw: een oplossing voor onze woon- en verduurzamingsopgave

  Sprekers: Maurice Hadderingh (Dura Vermeer) en​ Tim Peeters (Dura Vermeer)

  Ontdek hoe onze vernieuwde woningconcepten voor nieuwbouw, vernieuwbouw en optoppen bijdragen aan het betaalbare huur- en koopsegment en maak kennis met ons optopconcept Blokje Op. 

  Meer over blokje op

  14:45-15:15

  Hoe kun je in één opgave renoveren, verdichten en de sociale cohesie versterken? 

  Sprekers: Alied Fijen (Dura Vermeer) en Bram van Vliet (Dura Vermeer)

  Innovatieve renovatieconcepten zijn het antwoord op verdichtingsvraagstukken. We verdiepen ons in een casus waarbij drie flats worden gerenoveerd en uitgebreid waarbij de omgeving, veiligheid en bewoners centraal staan. Luister en discussieer mee over het bouwen van sterkere wijken door een gebiedsgerichte aanpak.

  Bekijk de recap van dag 3

  Maak meer carrièrestappen

  Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.