Vorige

Provada

Provada 2023

    Op 13, 14 en 15 juni 2023 nemen wij weer deel aan de Provada (Hal 12, standnummer 43). Drie dagen lang vinden er inspiratiesessies plaats op onze stand over o.a. houtbouw, gebiedsontwikkelingen en nieuwe werkomgevingen voor kantoren.

    Bekijk hier het programma.

    WijCK

    Overhoeks

    Dinsdag 13 juni

    11:30-12:00

    WijCK: een voorbeeldwijk voor Nederland
    Spreker: Nicolle Terlouw (Dura Vermeer)

    Een autovrij woongebied, duurzame mobiliteitshub, rijke verscheidenheid aan flora en fauna, rijke architectuur? En meer dan 75% van de woningen in het betaalbare segment? Gebiedsontwikkeling WijCK heeft het allemaal! In deze integrale gebiedsontwikkeling werken alle facetten binnen Dura Vermeer nauw samen, van conceptontwikkelaars tot uitvoerders, van biologen tot grondwerkers. Dat doen we niet alleen als ontwikkelaar en bouwer, maar ook als exploitant van de mobiliteitshub.

    Meer over wijck

    13:00-13:30

    Nieuw stuk stad in Overhoeks: samen komen we verder!
    Sprekers: Paul van Moorsel (Ymere), Ard Planken (Dura Vermeer) en Raimond Rozeboom (Dura Vermeer)

    Al 12 jaar lang maakt de samenwerking tussen woningcorporatie Ymere en Dura Vermeer het mogelijk om gezamenlijke ambities waar te maken én te bieden waar de markt nu om vraagt: snelle realisatie van kwalitatief hoogwaardige, betaalbare en duurzame woningen. Overhoeks, een nieuwe stadswijk aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord, is daar het bewijs van. Hoe gaat dat in z'n werk, van ontwerp tot oplevering? 

    Meer over Overhoeks

    14:00-14:30

    Wat zijn de succesfactoren van een Sciencepark?
    Spreker: Roy van Lieshout (Dura Vermeer) en Stef de Vos (Dura Vermeer)

    Scienceparken vormen inmiddels een aparte en robuuste asset class in het vastgoed. Maar wat maakt een sciencepark nu succesvol? Wat zoeken de gebruikers op deze parken? Welke eisen stellen ze aan hun gebouwen? Maar bovenal: Waarom zoeken deze gebruikers elkaar op? 

    Meer over scienceparken

     

    De Suikerzijde

    Een unieke samenwerking

    Woensdag 14 juni

    10:30-11:00
    Bestaande wijken toekomstbestendig maken. Hoe doe je dat?
    Sprekers: Siobhan Burger (Dura Vermeer) en Tim Peeters​ (Dura Vermeer)

    Dura Vermeer zet in op samenredzaamheid en veerkrachtige gebieden. In een geslaagde leefomgeving is ruimtelijke en ecologische kwaliteit onlosmakelijk verbonden met sociale opgaven. Hoe kun je gebiedsgericht renoveren vanuit het 5-generatie denken?

    11:00-11:30
    Hoe kun je verbindend renoveren?
    Sprekers: Alied Fijen​ (Dura Vermeer) en Anouk Slockers​ (Dura Vermeer)

    Tijdens het gebruik van een gebouw of woning renoveren: dat vergt een andere manier van werken. Hoe kun je op basis van data-analyses de gebruikers, bewoners en omwonenden meenemen in het renovatietraject? En hoe pak je je sociale duurzaamheidsrol bij de renovatie van een wijk?

    13:45-14:15
    Sportcampus: partnerselectie voor een sportief en levendig gebied
    Sprekers: Tim Langelaan (Gemeente Rotterdam) en Michel Rongen (Dura Vermeer)

    Midden in Rotterdam Zuid zijn we samen met de gemeente aan de slag om levendig en sportief woongebied te maken. Om aan een plan als deze te werken, waarin publiek en privaat elkaar versterken is het van belang dat beiden elkaar goed aanvoelen. Hoe maak je nu zo’n partnerkeuze en wat zijn de ervaringen over dit proces. Michel Rongen en Tim Langelaan vertellen hoe zij dit proces aan beide zijden van de tafel hebben ervaren. 

    meer over sportcampus


    13:45-14:15
    Partnerselectie: een gedeeld verlangen voor De Suikerzijde
    Sprekers: Albert Jaap Dam (Dura Vermeer) en Annick van Vliet (Gemeente Groningen)

    Een nieuwe aanpak voor steeds complexere gebiedsontwikkelingen én onze ervaring dat de winnaar van een plan niet altijd de beste gebiedsontwikkelaar oplevert, waren de reden om een partnerselectie te ontwikkelen. In het proces om een partner te selecteren, onderzoeken opdrachtgever en opdrachtnemer gezamenlijk wat de mogelijkheden zijn om zo tot een haalbaar en optimaal plan te komen. Aan de basis van dit plan staat het maken van een gedeeld verlangen. Hoe ziet dit gedeeld verlangen eruit en hoe werkt dit voor De Suikerzijde?

    Meer over de suikerzijde

     

    De Fruitmeester

    Donderdag 15 juni

    10:00-12:00
    Speeddatesessies Houtbouw

    Dura Vermeer nodigt je uit om de liefde voor hout samen te laten groeien, om houtbouw mee te nemen als een optie om sneller, maar ook duurzamer te bouwen. 

    Onze houtbouwexperts, zijn donderdagochtend 15 juni aanwezig om samen ‘Inhout’ te geven aan jouw “houten” uitdaging. Kom donderdag 15 juni tussen 10.00 en 12.00 uur speeddaten met onze houtbouwexperts. Je vindt ons in stand 43, hal 12. 

    Meer over houtbouw

    13:00-13:30
    Wij tellen op... naar nul. Nul CO2-uitstoot voor 2050
    Sprekers: Lizzy Butink (Dura Vermeer) en Jim Teunizen (Alba Concepts)

    We nemen hierbij onze verantwoordelijkheid voor de hele keten. Dat doen we simpelweg omdat het moet, omdat we geen keuze hebben. Want wij wensen elke generatie een leefbare toekomst. Dat lukt met een stip op de horizon, een helder punt om naartoe te blijven werken, samen. Door er niet slechts over te praten, maar het ook echt te doen. Hoe we dit doen? Dat vertellen we je graag.

    Meer over netzero

    13:45-14:15
    Sneak preview: de toekomst van wonen
    Sprekers: Marieke Mentink (Dura Vermeer) en Ahmed Assad​ (Dura Vermeer)

    De toekomst van wonen is duurzaam, dat is zeker. Maar kan CO2-neutrale woningbouw ook flexibel en betaalbaar zijn? Bij Dura Vermeer weten we ook dát zeker. Nieuwsgierig hoe we dat doen? Marieke Mentink en Ahmed Assad geven je een sneak preview van ons nieuwe, duurzame woonconcept dat we dit najaar lanceren. Het is ons antwoord op de vraag naar duurzame, betaalbare woningen, mét flexibiliteit die voelt als maatwerk.

    14:30-15:00
    De Fruitmeester: duurzaam wonen in de sfeer van de tuinderscultuur
    Sprekers: Noortje Veldhof (Dura Vermeer) en Lieuwe Conradie​ (Dura Vermeer)

    In Beverwijk ontwikkelen we De Fruitmeester. Een vernieuwend woonconcept, waarin de vergeten kwaliteiten uit de tuinderscultuur worden teruggebracht in de architectuur, het landschap en de duurzame invulling van het woongebied. De Fruitmeester is energieneutraal, klimaatadaptief en ook voor sociale duurzaamheid is veel aandacht. Bijzonder in dit concept zijn de eigenzinnige houten schuurwoningen. Toen we begonnen slechts een ambitieus idee en tevens pilot project. Maar door vast te houden aan deze ambitie en slim uit te ontwikkelen ook werkelijkheid. Graag nemen we jullie mee in de totstandkoming van deze duurzame woonbuurt.

    meer over de fruitmeester

    Maak meer carrièrestappen

    Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.