Vorige

Provada

Provada 2022

  Op 14, 15 en 16 juni 2022 nemen wij weer deel aan de Provada (Hal 12, standnummer 43). Drie dagen lang vinden er inspiratiesessies plaats op onze stand over o.a. houtbouw, gebiedsontwikkelingen en nieuwe werkomgevingen voor kantoren.

  Bekijk hier het programma.

  Holland Park West, Park Valley

  Pompenburg, Rotterdam

  Dinsdag 14 juni

  11:30-12:00

  Park Valley: wonen in een groene vallei
  Spreker: Francine Houben (Mecanoo)

  Park Valley, een ecosysteem op zich! Een mooi voorbeeld van hoe we samen met de natuur kunnen leven.

  Meer over Park Valley

  13:00-13:30

  Pompenburg: verbinden door verblijven
  Sprekers: Steven Delva (Delva) en Pieter Kal (Dura Vermeer)

  Hoe het gebied rondom voormalig Station Hofplein verandert in een verleidelijk stuk Rotterdam. De overgang tussen het centrum en Rotterdam Noord wordt een levendig gebied met woningen, kantoor, filmhuis en veel plek voor ontmoeting. Van een doorgangsgebied wordt het een gebied waar je ook daadwerkelijk wilt zijn: “verbinden door verblijven”.

  Meer over Pompenburg

  14:00-14:30

  Wooncomplex Grote Beer: snelheid en samenwerken
  Sprekers: Dick Boelen (Dura Vermeer) en Pieter Knauff (Vesteda)

  Snelheid en samenwerken zijn de sleutelwoorden voor de ontwikkeling van wooncomplex de Grote Beer in Rotterdam. Via een unsolicited proposal legde Dura Vermeer het voorstel voor deze ontwikkeling aan de gemeente voor. We vertellen waarom dit voorstel werd omarmd en wat het bijdraagt aan de Rotterdamse bouwambitie en groei van de stad.

  Meer over grote beer

  Floriade, Almere

  DVIC, Utrecht

  Woensdag 15 juni

  11:00-11:30
  De toekomst van de werkplek
  Spreker: Roy van Lieshout (Dura Vermeer)

  Wat heeft de nieuwe werkplek nodig? En hoe kan het vastgoed daarin bijdragen? In deze presentatie komen thema's als de gezonde werkplek, digitalisering en een inspirerende werkomgeving aan bod. 

  Meer over Vastgoed voor Iconen

  13:00-13:30
  Floriade: de groene stadswijk tussen de bomen
  Sprekers: Heleen Aarts (Amvest) en Marieke Mentink (Dura Vermeer)

  Hoe Dura Vermeer en Amvest de Floriade Expo transformeren tot een inclusieve, groene en gezonde stadswijk van de toekomst.

  Meer over floriade

  13:45-14:15
  Hoe ontwikkel je een flinke stadsbuurt in de Zwolse Kamperpoort?
  Sprekers: Carin de Vries (BPD) en Lieuwe Conradie (Dura Vermeer)

  Hoe verbind je een nieuwe gebiedsontwikkeling met de bestaande wijk? Hoe creëer je dat stadsbuurtgevoel in elke woning? En wat zijn belangrijke instrumenten daarvoor? We nemen je mee in de ontwikkeling van de Meeuwenlaan. Een stadsbuurt van ca. 700 woningen en voorzieningen aan de rand van de Zwolse binnenstad.

  Hortus Ludi, Nijmegen

  Hortus Ludi, Nijmegen

  Donderdag 16 juni

  10:00-12:00
  Speeddatesessies Houtbouw

  Dura Vermeer nodigt je uit om de liefde voor hout samen te laten groeien, om houtbouw mee te nemen als een optie om sneller, maar ook duurzamer te bouwen. 

  Onze houtbouw experts, zijn donderdagochtend 16 juni aanwezig om samen ‘Inhout’ te geven aan jouw “houten” uitdaging. Kom naar stand 43, hal 12 en doe mee aan één van de speeddates.

  Meer over houtbouw

  13:00-13:30
  Lessons learned: een flexibel houten kantoorgebouw
  Sprekers: Erik Roerdink (De Zwarte Hond) en Gökhan Bayram (Dura Vermeer)

  Voor netbeheerder Alliander wordt op dit moment volop gebouwd aan een regiokantoor in het havengebied Westpoort van Amsterdam. Door de toepassing van een houten draagstructuur voor het 30 meter hoge kantoor ontstaat een gebouw dat in de toekomst aanpasbaar is. Een lage MPG score heeft, maar ook een gezonde en warme uitstraling. Tijdens deze presentatie delen we de geleerde lessen, zowel vanuit het ontwerptraject als de uitvoering.

  Meer over Houtbouw

  13:45-14:15
  Houtbouw levert wat op!
  Sprekers: Nina Aalbers en Ferry in 't Veld (Architectuur MAKEN) en Robert-Paul Jansen (Dura Vermeer)

  Het unieke van Hortus Ludi in Nijmegen zit in de next level duurzaamheid van de woningen. De bewuste keuze van de houten constructie én gevels leveren sfeervolle, gezonde woningen en CO2 opslag op. Daarnaast is het project klimaatadaptief en natuurinclusief! En delen de bewoners een kloostertuin. Door het vele aanwezige groen en de honderden nestkasten in de gevel zijn het niet alleen duurzame en gezonde woningen voor mensen, maar ook voor dieren. In deze presentatie vertellen we hoe we zijn gekomen van 0 tot realisatie, in het bijzonder komen de houtbouw learnings aanbod.

  Meer over Hortus Ludi

  Provada - 26 oktober
  Provada - 27 oktober
  Provada - 28 oktober

  Maak meer carrièrestappen

  Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.