Vorige

Provada

Provada 2021

  Op 26, 27 en 28 oktober 2021 hebben we weer deelgenomen aan de Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland! Drie dagen lang stonden in het teken van inspirerende sessies over thema's als gebiedsontwikkeling, houtbouw en verstedelijking.

  Bekijk hier de video's van de Provada.

  Provada - 26 oktober
  Provada - 27 oktober
  Provada - 28 oktober

  Legends, E5

  Diepeveen, Rotterdam

  Dinsdag 26 oktober

  11:30-12:00
  Hoe kan men zo lang, gezond en actief mogelijk zelfstandig blijven wonen?
  Sprekers: Jannie Vinke (ANA architecten) & Noortje Teeuwen (Dura Vermeer)

  Nederland vergrijst. De vraag hoe men zo lang, gezond en actief mogelijk zelfstandig kan blijven wonen krijgt daarom steeds meer urgentie. ANA architecten is in vele projecten en onderzoek actief bezig met dit thema. Samen met Dura Vermeer is het concept Legends ontwikkeld. Tijdens deze presentatie nemen we je graag mee in de uitdagingen van dit project. De uitdaging van het ouder worden en dit leuk, fit, vitaal, actief en betekenisvol tegemoet te treden. En hoe we hiermee een oplossing bieden voor doorstroming op de woningmarkt.

  Lees meer over Legends E5

  13:00-13:30
  Gebiedsontwikkeling van A tot Z. Hoe krijgt Apeldoorn verstedelijking én groen imago in stationsgebied voor elkaar?
  Sprekers: Marnix van der Meer (Zecc Architecten) & Geert Ruiterkamp (Dura Vermeer)

  De voormalige Nettenfabriek naast het station is de volgende stap in de stationsgebiedsontwikkeling in Apeldoorn. Het gebied staat al een tijd op de kaart door de huidige programmering van de Landmarkthal en het markante fabrieksgebouwtje. Maar nu worden de kwaliteiten van de Nettenfabriek verweven met grotere gebiedsambities van de spoorzone. Benieuwd hoe Apeldoorn verstedelijking (ca. 700 woningen) en een nieuw groen imago in dit stationsgebied voor elkaar krijgt. Kom dan kijken!

  14:00-14:30
  Diepeveen: pionieren tussen volkswijk en makers district
  Sprekers: Rob Langerak & Gijs Galjé (Dura Vermeer)

  Dura Vermeer en ontwikkelpartner Dudok Real Estate brengen wonen, werken, horeca én de Huidenclub samen in Rotterdam-West, met het iconische Diepeveengebouw als een bedrijvige werkplaats. Op het terrein eromheen komen vijf gloednieuwe woningblokken aan het Dakpark met 187 koop- en huurwoningen. Van compacte studio tot royale stadswoning en alles wat daartussen zit.

  Meer over Diepeveen

  Floriade, Almere

  Elements, Haarlem

  Woensdag 27 oktober 

  10:30-11:15
  Stadshagen, Zwolle: Succesvolle mixed-use projecten in de stad van de toekomst.
  Sprekers: Bart van Kampen (De Zwarte Hond), Peter van Kooten (Lidl Nederland) & Peter Klevering (Dura Vermeer)

  Stadshagen is een succesvolle stadswijk in Zwolle. De groei van de wijk vraagt een uitbreiding van het winkelcentrum. Dura Vermeer, Lidl en Bijzzzonder realiseren daarom een nieuw hart waarmee Stadshagen écht een centrum krijgt. In deze sessie lichten we toe hoe we met de uitbreiding het winkelcentrum toekomstbestendig maken door hier een mixed-use programma te realiseren dat zorgt voor levendigheid.

  Meer over Stadshagen

  13:00-13:30
  Elements: Stad tussen de bomen.
  Sprekers: Menno Kooistra (Elephant), Marijke Nas, Lieuwe Conradie (Dura Vermeer)

  In Schalkwijk ontwikkelt en realiseert Dura Vermeer 1000 woningen voor diverse doelgroepen. Elements is onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling 'Stad tussen de bomen'. Met een dichtheid van ca 3.0 FSI, slimme woon- en mobiliteitsoplossingen en hergebruik van een aantal bestaande panden maken we een uniek groen woon- en werkgebied. 

  Meer over Elements

  13:45-14:15
  De groene en gezonde stadswijk van de toekomst.
  Sprekers: Amvest en Dura Vermeer

  In 2022 vindt in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats. Amvest en Dura Vermeer ontwikkelen op deze locatie de stadswijk Hortus die hier vanaf 2023 verder vorm zal krijgen. Op de Provada zoomen wij in op de groene en gezonde stadswijk van de toekomst, waarvan het reeds aangelegde arboretum de contouren nu al toont. Uiteraard komen de bijzondere woontorens, waaronder het al bijna opgeleverde Flores in deze presentatie aan bod, maar ook de watervilla’s, kadewoningen en de circulaire huurwoningen in hout.

  Meer over Hortus 

  Hortus Ludi, Nijmegen

  Hortus Ludi, Nijmegen

  Donderdag 28 oktober

  11:30-12:00
  Kansen en barrières van de circulaire bouweconomie.
  Sprekers: Sandra van der Lee (Dura Vermeer)

  De bouw vormt de grootste materiaalopslag en afvalstroom in de economie. Elk jaar wordt alleen al in Rotterdam 400.000 ton sloopmateriaal verwerkt, met een potentiële waarde van ongeveer €190 miljoen. Op het moment vernietigen we een groot deel van deze waarde door zo’n 85% van deze materialen te downcyclen. Tegelijkertijd drukt de productie van nieuw bouwmateriaal zwaar op het milieu. Met hoogwaardig hergebruik kan die waarde benut worden en kunnen we invulling geven aan de doelstelling van 50% minder primair materiaalgebruik in 2030. In deze presentatie geven wij inzicht in de praktische barrières die wij op het moment ondervinden, en hoe wij hier op dit moment mee omgaan.

  Meer over de circulaire bouweconomie

  13:00-13:30
  Voordelen & lessons learned – houtbouw
  Sprekers: Tine Loes Hemmes & Tim Peeters (Dura Vermeer)

  Een “Houten Eeuw” ligt in het verschiet. Tenminste, als het aan Dura Vermeer ligt. We hebben een duidelijk doel gesteld: in 2030 bouwen we minstens 20 procent van de nieuwe woningen in hout. Hoe laten wij deze liefde voor houtbouw groeien en verbinden wij de juiste partijen en kennis met elkaar, om zo tot het beste resultaat te komen? In deze sessie wordt stilgestaan bij de voordelen van het bouwen in hout én de lessons learned.

  Meer over Houtbouw

  13:45-14:15
  Houtbouw levert wat op!
  Sprekers: Architectuur Maken en Dura Vermeer

  Het unieke van Hortus Ludi in Nijmegen zit in de next level duurzaamheid van de woningen. De bewuste keuze van de houten constructie én gevels leveren sfeervolle, gezonde woningen en CO2 opslag op. Daarnaast is het project klimaatadaptief en natuurinclusief! En delen de bewoners een kloostertuin. Door het vele aanwezige groen en de honderden nestkasten in de gevel zijn het niet alleen duurzame en gezonde woningen voor mensen, maar ook voor dieren. In deze presentatie vertellen we hoe we zijn gekomen van 0 tot realisatie, in het bijzonder komen de houtbouw learnings aanbod.

  Meer over Hortus Ludi

  Maak meer carrièrestappen

  Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.