Vorige
Nieuws

WattHub winnaar Laadinfra Innovatie Award 2023

Het team van WattHub heeft de Laadinfra Innovatie Award 2023 gewonnen! De awarduitreiking vond eerder deze week plaats op het Congres Laadinfra. Tientallen sprekers en honderden deelnemers kwamen dit jaar naar De Doelen in Rotterdam om de opschaling van de EV-markt te bespreken.

“Het lijkt uniek in zijn soort en geeft transport- en infrabedrijven een prikkel om over te schakelen op elektrisch materieel. Bovendien gebruikt het laadplein stroom die door nabijgelegen windmolens wordt opgewekt, wat kan zorgen voor meer capaciteit op het net”, aldus de vakjury.

Over WattHub

Het project Dijkversterking Tiel-Waardenburg heeft de ambitie om volledig emissievrij te werken. Om dit te realiseren hebben wij vanuit bouwcombinatie Mekante Diek (Dura Vermeer, Ploegam en Van Oord) samen met onze partner Betuwewind een snellaadplein gerealiseerd: WattHub. Hier kunnen voortaan elektrische vrachtwagens en de accu's voor zware bouwmachines met groene stroom opgeladen worden. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokaal opgewekte duurzame energie, zoals zonne- en windenergie, waardoor het energienet niet belast hoeft te worden. En, helemaal mooi, het laadplein is toegankelijk voor iedereen! WattHub biedt zo een oplossing voor ondernemers die hierdoor wel kunnen investeren in duurzaam materieel en hun duurzame ambities kunnen waarmaken.

Op naar Net Zero

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten?

OP NAAR NET ZERO

 

Next

De samenwerking WattHub is ontstaan binnen NEXT; hét platform binnen Dura Vermeer voor pioniers in de bouw. Meer weten over innovatie bij Dura Vermeer?

GA NAAR NEXT

Lees meer van Dura Vermeer Infra Participaties Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!