Vorige
NEXUS

Next step in life science vastgoed

NEXUS is een nieuwe innovatiehub die Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt op Leiden Bio Science Park. Het iconische ontwerp van Nexus Labs & Offices van Ector Hoogstad Architecten, kenmerkt zich door een doordachte ruimtelijke planning en duurzame ontwerpprincipes verweven in een transparant design. Dit vier verdiepingen hoge gebouw met een oppervlak van ruim 9.100 m2 wordt gerealiseerd boven op de parkeergarage. Het atrium, als het verbindende en dynamische hart van het gebouw, verwelkomt medewerkers en bezoekers en bevordert connectiviteit en inspiratie. Met zijn open en transparante ontwerp maximaliseert het atrium natuurlijk daglicht en creëert het een uitnodigende en stimulerende omgeving waar innovatie gedijt.

Laboratoria zijn uniek en veeleisend vanwege de behoefte aan hoogwaardige en complexe installaties. Bij Dura Vermeer hebben we bewezen dat we dergelijke projecten efficiënt kunnen uitsturen met korte doorlooptijden en hoogwaardige resultaten. Expertise die juist nu van onschatbare waarde is in een tijd waarin de vraag naar life science faciliteiten inclusief labruimte explosief groeit. NEXUS Labs & Offices Op het Leiden Bio Science Park realiseren we met NEXUS de volgende stap in life science vastgoedontwikkeling.

Delen is het nieuwe bezitten

Leiden Bio Science Park, het grootste en snelst groeiende life science cluster in Nederland, huisvest net zo goed grote gevestigde namen als start-ups en scale-ups. Deze laatste groep bevindt zich in een interessante tussenfase: ze zijn de start-up fase ontgroeid, maar nog niet groot genoeg voor een eigen gebouw. Voor hen is het delen van ruimte een aantrekkelijke optie, waarbij ze toch autonomie behouden. NEXUS voorziet in de grote behoefte van juist ook deze partijen met een plek die respect heeft voor ieders individuele omgeving en privacy en tegelijkertijd ontmoeten, samenwerken en inspireren faciliteert.

Flexibiliteit

Flexibiliteit staat centraal in het masterplan van NEXUS. Het gebouw biedt verschillende mogelijkheden: het is er voor single tenants, maar de ruime verdiepingen van ruim 2.000 m2 lenen zich ook uitstekend voor een multi-tenant invulling. Bij veel gebouwen zijn laboratoria niet aanpasbaar, wat het gebruik beperkt omdat nieuwe huurders of eigenaren vaak hun eigen voorzieningen en veiligheidsregels willen implementeren. In NEXUS is hier al van tevoren over nagedacht. Het gebouw bestaat uit twee vleugels, met als verbindend element het atrium van waaruit alle ruimten bereikbaar zijn en centrale ontmoetingen worden georganiseerd. De vleugels van Nexus zijn voorzien van alle benodigde hoogwaardige functies, zoals grote schachten, hoge plafonds en goede ventilatie, om te voldoen aan de eisen voor hogere labcategorieën.

Planning

De snelgroeiende bedrijven in life science hebben niet jaren de tijd om te wachten op de ontwikkeling van een pand. Het Leiden Bio Science Park ontwikkelt zich in rap tempo en er is een groeiende behoefte aan hoogwaardige werkruimte die snel beschikbaar is. NEXUS Labs & Offices wordt gerealiseerd op Leiden Bio Science Park West. Deze uitbreidingsplek is nu al de gewilde hotspot op het park. Als gevolg van de geplande uitbreidingen in de komende jaren is dit de plek die uiteindelijk het centrale knooppunt op het park wordt.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!