Vorige
Hyde Park Camden Town

Diverse studentenwoningen in centraal hoofddorp

Hoofddorp
Status: in uitvoering
Bouw & Vastgoed

Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West bouwt in opdracht van DUWO 563 studentenwoningen verdeeld over vijf woonblokken in Camden Town onderdeel van Hyde Park in Hoofddorp. Dura Vermeer Techniek is verantwoordelijk voor de aanleg van de gehele technische infrastructuur tot aan de voordeur van de woningen.

Hyde Park is de herontwikkeling van de voormalige kantorenwijk Beukenhorst-West, die tussen Hoofddorp Centrum en het plaatselijke NS-station ligt. De wijk is aangekocht door projectontwikkelaars die er een moderne groene woonwijk met 3.800 woningen van willen maken. Inmiddels zijn er al kantoren gesloopt en is een deel van de woningen in aanbouw. In een van de deelplannen, Camden Town, komen de 563 studentenwoningen die DUWO nu heeft aangekocht van ontwikkelaars Snippe Projecten BV en BPD | Bouwfonds Property Development en Dura Vermeer Bouw Midden West gaat de studentenwoningen realiseren. De realisatieovereenkomst is half januari 2023 getekend. Dura Vermeer Techniek is verantwoordelijk voor de aanleg van de gehele technische infrastructuur.

Een levendige plek voor studenten

Camden Town is een ontwerp van Vakwerk architecten. Het blok bestaat uit 563 woningen verdeeld over 5 panden. Elk pand heeft zijn eigen identiteit, ook in materiaalgebruik. De woningen zijn een mix van gedeelde en zelfstandige studentenwoningen die variëren in oppervlakte van ruim 20 tot ruim 32 m2. De plek biedt ook faciliteiten om met elkaar te verbinden. In de gedeelde binnentuin, ontworpen door LOLA, kunnen studenten met elkaar zijn. Daarbij komt een studieruimte, wasbar en een grote gemeenschappelijke ruimte. In Camden Town is er voor elke student voldoende ruimte om eigen behoeften te ontdekken en te vervullen.  

Elk gebouw is ontworpen met een eigen identiteit

Functies zoals een studieruimte, een wasbar en een grote common room worden met het hele gebouw gedeeld

Bouw Camden Town

Het plan voor de studentenwoningen past binnen het stedenbouwkundig plan, opgesteld door het Rotterdamse MVRDV. De gemeente heeft inmiddels het bestemmingsplan goedgekeurd en ook de omgevingsvergunning is onherroepelijk. De bouwtijd is geraamd op 2,5 jaar en in april 2023 is gestart met de bouw. De studenten zijn straks onderdeel van een bruisende en stedelijke omgeving.

Studentenhuisvesting in regio

Hoofddorp hoort bij de Metropoolregio Amsterdam en is bij uitstek geschikt om nieuwbouw in de regio toe te voegen, waarin veel studenten van Amsterdamse onderwijsinstellingen kunnen wonen. Camden Town ligt bovendien zeer gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer. Daarnaast zijn er in Hoofddorp goede mogelijkheden om bij terugloop van studentenaantallen woningen in te zetten voor jongerenhuisvesting, waaraan in de Haarlemmermeer een groot tekort bestaat.

Met de bouw van Camden Town wordt actief ingezet op maatschappelijke thema’s als betaalbaarheid en woningtekort

De woonblokken liggen centraal, zodat studenten eenvoudig met het OV heen en weer kunnen reizen

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edwin de Kuiper

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Edwin de Kuiper
Bouw & Vastgoed

Raimond Rozeboom

Adjunct Directeur Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Raimond Rozeboom
Techniek

Wouter Blom

Divisiedirecteur Techniek Regio Heel Nederland
Wouter Blom