Vorige
Kantoorgebouw De Walvis Amsterdam

In opdracht van Maarsen Groep

10.000 m2
Amsterdam
1 jaar
Bouw & Vastgoed

In opdracht van Maarsen Groep heeft Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Midden West het kantoorgebouw De Walvis in Amsterdam gerenoveerd. Het pand, gelegen aan de Grote Bickerstraat in het centrum van Amsterdam, heeft een complete metamorfose ondergaan naar ontwerp van KAAN Architecten. 

KAAN heeft het ontwerp gemaakt waarbij de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw worden gerespecteerd en voldoet aan de huidige eisen. Dit resulteert in een eigentijds duurzaam kantoorgebouw. Ook het omliggende parkeerterrein wordt opnieuw ingericht enkrijgt een groen karakter. De ingrepen aan het 10.000m2 grote pand zijn uitvoerig. Het kantoorgebouw wordt tot casco gestript. Daarbij blijven alleen de vloeren, kolomen en de kern intact. Het gebouw krijgt een nieuwe gevel en de installaties worden vernieuwd waarmee het weer voldoet aan de huidige eisen. Het gebouw wordt aan de waterzijde uitgebreid t.b.v. representatieve kantoor- en overlegfuncties.

Vanwege de binnenstedelijke ligging heeft Dura Vermeer tijdens de voorbereiding veel aandacht geschonken aan de omgeving. Dat heeft geleid tot een scala aan beheersmaatregelen die bijvoorbeeld toezien op de veilige bereikbaarheid van de naastgelegen school.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.