Vorige
Van der Pek

Wonen op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad

Amsterdam
Bouw & Vastgoed

Dura Vermeer verkoopt en renoveert 64 woningen in Amsterdam-Noord. Het gaat om 31 benedenwoningen met tuin, 31 bovenwoningen en twee eengezinswoningen in de karakteristieke Van der Pekbuurt

De leukste kant van Amsterdam

Met de pont op loopafstand naar het Centraal Station en de A’DAM Toren én het EYE Filmmuseum om de hoek, is de Van der Pekbuurt ideaal gelegen in Amsterdam-Noord. Typerend voor dit tuindorp is de jaren ‘20 architectuur met een dorps karakter. De rode bakstenen muren, geglazuurde gele bakstenen banden en uitspringende portieken bepalen de architectuur van de buurt. Wonen in de intieme Van der Pekbuurt betekent wonen aan de gezellige, groene, bereikbare en eigenwijze kant van Amsterdam. 

Een volledig gerenoveerde woning met bijzondere jaren ’20 architectuur

Wonen op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad

Oog voor historie

De woningen in de van der Pekbuurt worden gerenoveerd met oog voor historie. Het aanzicht wordt in ere hersteld met nieuwe houten kozijnen in de originele kleuren uit die tijd. Dit zijn de kleuren okergeel, donkergroen en roodbruin. De woningen worden hoogwaardig gerenoveerd naar ontwerp van Architectenbureau Ibelings van Tilburg. De woningen krijgen naast nieuwe kozijnen met dubbel glas, een volledig nieuw binnenpakket. Denk aan nieuwe installaties en ventilatiekanalen, rookmelders en nog veel meer. 

De Van der Pekbuurt is een beschermd dorps- en stadsgezicht. De woningen in de Van der Pekbuurt zijn tussen 1918 en 1926 gebouwd voor de arbeidersklasse. Architect Jan Ernst Van der Pek heeft de woningen ontworpen. De gemeente Amsterdam en de commissie Monumenten zien toe op het behoud van het historische karakter van deze waardevolle buurt. 


Op de hoogte blijven? Check de projectwebsite!

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.