Vorige
Nieuws

Samen vernieuwen en versnellen op de Innovatiedag

Innovatiedag Dura Vermeer 2022 (1)

Inspirerend, verbindend en innovatief. Dat is de afdronk van de Innovatiedag van Dura Vermeer. Ruim 70 relaties en collega’s kwamen bijeen in de KAS in Woerden om kennis te maken met startups en bedrijven waar Dura Vermeer in participeert. Tijdens verschillende interactieve breakout sessies werd er dieper ingegaan op de innovatieve en duurzame ideeën of producten van de bedrijven. Deelnemers gaven aan dat ze het gaaf vonden om alle ontwikkelingen en proposities op een rij te zien en te worden getriggerd door nog onbekende innovaties. Een mooie manier om samen versnelling teweeg te brengen!

Het doel van de Innovatiedag was om kennis te maken met de deelnemingen en startups waarin Dura Vermeer in participeert, en hun innovaties. Om zo nieuwe ideeën op te doen en mooie kruisbestuivingen tussen de verschillende partijen te laten ontstaan. Daarnaast was het een mooie gelegenheid om te netwerken. Dit alles is meer dan gelukt!

1
7

Breakout sessies

De gasten konden aan maar liefst vijftien verschillende breakout sessies deelnemen. In deze sessies werd door het bedrijf dieper ingegaan op het ontstaan, de ontwikkeling en de introductie van de innovaties. Daarnaast werden in de breakout-sessies diverse actuele thema’s aangesneden: Van Doorn hield een workshop over Kleurkeur: hoe pas je ecologisch bermbeheer toe? Alternatieven voor bitumen werden gedeeld door Roof2Road en Latexfalt. Lumi-us nam de gasten mee in de toekomst van openbare verlichting: light-as-a-service. En in de sessie van De Circulaire Weg werden nieuwe spelregels voor maximale circulariteit in de infrabranche besproken. Door de mix van opdrachtgevers, partners en eigen collega’s ontstonden er mooie discussies en oplossingen.

Innovatiemarkt

Naast de breakout sessies was er ook een Innovatiemarkt, maar liefst negentien startups en bedrijven stonden hier met een stand. Bezoekers bezochten de stands om informatie te verkrijgen en contacten te leggen. Zo waren o.a Allshield, Spotten en Urban Miner aanwezig om hun innovatieve producten te tonen. Gunter Jagers van start-up Lumi-us gaf aan: “Geweldig zo’n Innovatiedag. Je komt toch wat meer in de schijnwerper te staan met nieuwe oplossingen en dankzij het laagdrempelige contact met klanten brengt dat de broodnodige versnelling!”

Presentaties NEXT

Ook zijn de nieuwste innovaties vanuit NEXT, het platform voor innovaties en start-ups binnen Dura Vermeer, deze dag gepresenteerd. Zo is een demonstratie gegeven van Vehice2Load. Hiermee kan een bouwkeet of elektrisch gereedschap voorzien worden van stroom vanuit een elektrische auto. En Stichting Bouwerzzz is gepresenteerd, een gezamenlijk initiatief vanuit de bouwsector om meer biodiversiteit te creëren.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Participaties Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!