Vorige
Nieuws

Dura Vermeer maakt gebruik van circulaire bewegwijzering

Onze partner Bewegwijzering Nederland heeft als eerste verkeersmaatregelenbedrijf in Nederland op 3 februari 2021 jl. het innovatiecertificaat voor het volledig hergebruiken van stalen en aluminium verkeersborden, uit handen van certificerende instantie KIWA, in ontvangst genomen.

Bewegwijzering Nederland is onderdeel van Traffic Service Nederland, dat alle diensten en producten voor de invulling van tijdelijke verkeerssituaties levert, met de focus op het verbeteren van veiligheid, doorstroming en bereikbaarheid. Dura Vermeer heeft een samenwerking met Traffic Service Nederland en maakt zodoende ook gebruik van deze circulaire verkeersborden.

Het certificaat werd ontvangen uit handen van KIWA

Door de Ice Coating Technology kunnen borden gemakkelijker hergebruikt worden

Oud ijzer

Bewegwijzering Nederland zoekt dagelijks naar nieuwe innovaties die leiden tot duurzame alternatieven en oplossingen. In de praktijk worden verkeersborden en bewegwijzeringpanelen vaak als “oud ijzer” afgevoerd, terwijl deze nog in goede staat zijn en vaak alleen de signface vervangen moet worden. Bewegwijzering Nederland vond in de Ice Blasting Technology een oplossing voor economisch en milieuvriendelijk hergebruik.

Ice Blasting Technology

Ice Blasting Technology is een techniek die lijkt op zandstralen, maar waarbij gebruik gemaakt wordt van droogijskorrels. Bij impact verdampen deze tot koolstofdioxidegas en nemen ze met een factor 700 toe. Door deze expansie wordt de verontreiniging opgetild en van het basismateriaal gescheiden. De Ice Blasting Technology is hiermee dé perfecte manier om verkeersborden, in alle vormen en maten, op een milieuvriendelijke wijze te ontdoen van de oude signface. De restanten van de oude signface worden weer hergebruikt in een nieuwe signface.

Voordelen

Het grootste voordeel van de Ice Blasting Technology is dat er geen bijkomend afval gegenereerd wordt. Het is een veilige en kosteneffectieve oplossing voor het reinigen zonder water en chemicaliën. Hierdoor ontstaan er geen giftige of schadelijke dampen en is er zodoende geen gevaar voor medewerkers.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Participaties Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.