Vorige
Nieuws

Herinrichting Amsterdamsestraatweg gegund aan Dura Vermeer

Dura Vermeer heeft vlak voor de kerst het project ‘Herinrichting Amsterdamsestraatweg’ voor de gemeente Utrecht gegund gekregen. De Amsterdamsestraatweg is vijf kilometer lang, kaarsrecht en een van Utrechts meest levendige straten. De weg is steeds in ontwikkeling en biedt een zeer divers aanbod dankzij de honderden ondernemers uit verschillende culturen. Mede door een goed plan op hinderbeperking en de toepassing van duurzame oplossingen is de gunning naar Dura Vermeer gegaan. De werkzaamheden starten deze zomer en worden voor december 2025 afgerond. 

De werkzaamheden gaan plaatsvinden tussen de Weerdsingel en de Marnixlaan. De verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers wordt verbeterd en de straat wordt groener gemaakt.  

Werkzaamheden 

Naast de volledig vernieuwde maaiveldinrichting wordt een deel van het riool vernieuwd en wordt een hemelwaterriool aangelegd. Ook worden er door nevenaannemers aanpassingen gedaan aan de kabels en leidingen, de VRI’s en andere installaties langs de weg. 

Een uitdagend werk waarbij de doorgang van fietsers en voetgangers maatgevend is in de gekozen faseringen. Onze ambities vanuit Net Zero kunnen we in afstemming met de gemeente volop waarmaken, wat tevens bijdraagt aan een minder hinder tijdens de uitvoering.  

Op Naar Net Zero

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’.

Meer weten? Ga naar opnaarnetzero.nl  
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Midden Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!