Vorige
Oude Haven

Thuishaven van Raamsdonksveer

Wonen in de Oude Haven

Raamsdonksveer
Oplevering Q3 2025
Gemeente
Bouw & Vastgoed

De nieuwe kade brengt de sfeer en levendigheid van de historische haven terug, en creëert een sterke samenhang tussen architectuur en openbaar gebied

De ambachtelijke sfeer borduurt voort op de karakteristieken en kwaliteiten van de woningen aan het Heereplein en de Haven en de elementen uit de gemeentetuin. Ook aan de Pieter Breughelstraat zien we deze sfeer terugkomen in ambachtelijke details, materialisering en de maat en schaal van gebouwde elementen zoals het poortgebouw en de tuinmuren. 

Doordat het grote woonblok tegelijkertijd grenst aan de Haven, met zijn kleinschalige bebouwing, kent het een interessante spanning tussen de twee sferen. De opbouw van het blok en de invulling van de gevels spelen hier direct op in. De kademuur vormt de verbinding tussen de ambachtelijke en stoere architectuur, de naastgelegen zachte groene sfeer van het nieuwe waterelement. 

Aan de Oude Haven is het weer ouderwets thuiskomen. 

Als de natuur er wil wonen, dan wil de mens dat zeker!

Moderne tuinmuren en gedraaide kapvormen geven een tijdloze invulling van karakteristieke elementen.

Dit is de thuishaven van Raamsdonksveer

Dit is waar water en groen, mens en dier zich opnieuw hebben gesetteld, dit is waar nog vele generaties willen wonen en verblijven.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.