Vorige
Uitbreiding hoogspanningsstation Boxmeer

We breiden de transportcapaciteit uit

Tennet uitbreiding hoogspanningsstation

Boxmeer
2021-2022
Infra

In Boxmeer is de uitbreiding van het bestaande hoogspanningsstation van TenneT in volle gang. Het huidige 150 kV-hoogspanningsstation kan de toenemende transportvraag naar elektriciteit niet meer aan en wordt daarom uitgebreid.

Verantwoordelijk voor de civiele-, bouwkundige- en infrawerkzaamheden

Dura Vermeer realiseert in opdracht van hoofdaannemer SPIE de civiele-, bouwkundige- en infrawerkzaamheden voor het hoogspanningsstation. Belangrijke elementen die we gaan realiseren zijn een centraal diensten gebouw, 250 betonfundaties, 200 meter betonnen kabelgoten, 2 portaalfundaties en een compleet nieuw hekwerk. Het grond- en straatwerk verzorgen wij ook tijdens dit project. De werkzaamheden van het hoogspanningsstation duren ongeveer tot juni 2022.

Duurzaamheid

Bij het produceren van de prefab betonfundaties zijn diverse optimalisaties toegepast, waardoor een CO2-reductie van tien procent is behaald. Deze optimalisaties zijn tot stand gekomen door over te stappen van het reguliere bindmiddelpakket naar een samenstelling van Portlandcement en gemalen gegranuleerde hoogovenslak. Hierdoor was het mogelijk om hoogovencement te maken met vergelijkbare prestaties, maar met een gunstiger milieuprofiel. Daarnaast hebben we de transportbewegingen voor de grond beperkt, omdat we werken met een gesloten grondbalans.

Een gezonde omgeving

“Wij hebben op dit project behoorlijk wat flora en fauna uitdagingen gehad. Zo is de “knolcyperus” aangetroffen; een hardnekkig onkruid dat in landbouwgewassen en tuinbouwgewassen grote schade kan veroorzaken en daarom hebben we eerst speciale maatregelen getroffen. Daarnaast is er een dassenburcht ontdekt, waarvoor we een van onze ecologen hebben ingeschakeld. Omdat de das een beschermd diersoort is, was het van belang dat de leefomgeving van deze dieren gewaarborgd bleef”, vertelt Jimmy Nees, werkvoorbereider Dura Vermeer.

1
4

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.