Vorige
Kademuurherstel Gouda

Samenwerken in een bouwteam

Dura Vermeer gaat walmuren in Gouda vervangen en versterken

Gouda
1 jaar
Gemeente
Infra

Dura Vermeer is in april 2024 gestart in Gouda met het voorbereiden en ontwerpen van nieuwe walmuren. Het gaat om werkzaamheden aan de oostzijde van de Karnemelksloot, tussen de Cornelis Ketelstraat en de Krugerlaan. Het project is in opdracht van gemeente Gouda.

Samenwerkingvorm

Bouwteam

Looptijd

1 jaar

Effectief samenwerken in een bouwteam

Het project bestaat uit een bouwteamdeel en een realisatiedeel. Gemeente Gouda en Dura Vermeer hebben het project afgetrapt met de Goudweek waarin het leren kennen van elkaar en het maken van samenwerkingsafspraken centraal stonden. Het doel was om te komen tot een effectieve samenwerkingsrelatie, zodat aan alle eisen en wensen kan worden voldaan binnen de financiële kaders. 

Ook draagt een goede samenwerking bij aan het realiseren van een voorspelbare en beheersbare projectuitvoering, met aandacht voor de scope, kosten en mitigeren uitvoeringsrisico's. Het minimaliseren van belemmeringen en hinder tijdens de uitvoering is ook een doelstelling van het bouw -en realisatieteam. 

Levensduur van 100 jaar

Marcel Berns, projectmanager Dura Vermeer: ‘Met het ontwerp van de circa 215 meter walmuur sluiten we aan op de bestaande constructie en gaan we ervan uit dat deze weer een levensduur heeft van minimaal 100 jaar. We faciliteren leer- en ontwikkelingsmogelijkheden gedurende het project. Wij zien uit naar een succesvolle samenwerking. Na deze start volgt hopelijk een mooi vervolg.’ 

Planning

Het eerste deel van 2024 staat in het teken van de ontwerp- en contracteringsfase. De uitvoering van het werk start naar verwachting in november 2024.  

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!