Vorige
Buitenplaats Rijnweijde

Het ultieme vakantiegevoel in Buitenplaats Rijnweijde

Oegstgeest
februari 2021 t/m maart 2022
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Verscholen in het groen, aan de rand van Oegstgeest, staat het duurzame nieuwe bouwproject Buitenplaats Rijnweijde, een uitbreiding van de wijk Oegstgeest aan de Rijn. Met de realisatie van dit project biedt Dura Vermeer Bouw Zuid West een wijk voor iedereen, met een ruime variatie aan woningen met hoge kappen in jaren '20 bouwstijl. 

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling won de tender voor de ontwikkeling van deze Buitenplaats. In opdracht van BPD startte Dura Vermeer Bouw Zuid West in februari 2021 met de bouw. De laatste woningen van dit project zijn inmiddels gerealiseerd en opgeleverd in maart 2022. Buitenplaats Rijnweijde biedt in totaal 46 woningen in een viertal woningtypen: vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, hoek herenhuizen en herenhuizen. De kavels verschillen in grootte en vorm, waardoor geen straat er hetzelfde uitziet. Dit maakt de buitenplaats bij uitstek een wijk voor iedereen. De woningen zijn allemaal gerealiseerd op basis van een duurzaam en prefab bouwsysteem. Alle woningen zijn daarnaast voorzien van zonnepanelen en een bodem warmtepomp.De combinatie van de groene omgeving en de royale tuinen geven bewoners het ultieme vakantiegevoel

Combinatie van smalle laantjes en traditionele huizen
De verschillende woningen hebben een speelse opzet, waarbij smalle laantjes slingeren tussen de traditionele huizen. Ook hebben een groot deel van de percelen groene, royale tuinen. Buitenplaats Rijnweijde ligt aan de rand van Oegstgeest, direct aan Landgoed Rijnweijde. De combinatie van de groene omgeving, de royale tuinen en de speelse laantjes geven de bewoners het ultieme vakantiegevoel.

Voorzieningen dicht bij huis

De woonwijk is ideaal voor bewoners die graag leven in rust, met de stad dichtbij huis. De wijk heeft meerdere voorzieningen binnen handbereik: zo ligt aan het begin van de wijk de school, het kinderdagverblijf, het wijk-/buurtwinkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen en een full service supermarkt. Ook sportvoorziening bevinden zich in de nabijheid. Daarnaast liggenen het strand van Katwijk en het centrum van Leiden dichtbij. Met de realisatie van dit nieuwbouwproject voldoet Dura Vermeer aan de vraag om snel en efficiënt een toekomstbestendige wijk te realiseren.

Verspreid door de wijk staan traditionele huizen, waartussen smalle laantjes slingeren

Oegstgeest aan de Rijn
In de wijk Oegstgeest aan de Rijn heeft Dura Vermeer in opdracht van BPD ruim 1.000 woningen gerealiseerd binnen bijvoorbeeld de projecten Parksingel, Kop van Rijn en Nieuw Rhijnzicht. Begin 2023 tellen ontwikkelaar en bouwer daar 51 woningen bij in Eiland van Oegstgeest. De woonwijk kenmerkt zich door groene en waterrijke buurten met een ontspannen sfeer. Van architectonisch hoogstaande rijwoningen tot grachtenpanden met boothuizen en van  starters appartementen tot exclusieve penthouses, de buurt biedt voor ieder wat wils.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Bas van Winkelhof

Bedrijfsleider Regio Zuid-Holland
Bas van Winkelhof