Vorige
LOEFF

70 karakteristieke woningen in Waalwijk

Werelden komen samen in LOEFF

Waalwijk
Eigen ontwikkeling
Bouw & Vastgoed

Tussen de kerk aan de Loeffstraat en de groene Winterdijk in Waalwijk ontstaat een nieuwe wijk: LOEFF! We realiseren 70 karakteristieke woningen die zorgen voor een industriële en toch gemoedelijk dorpse uitstraling. En natuurlijk met een hoop groen eromheen!

Historisch karakter met hedendaagse toepassingen

De nieuwe wijk, bestaande 56 koopwoningen en 14 sociale huurwoningen, komt op een historische plek voor Waalwijk. Namelijk waar vroeger textielfabrieken en de fabriek van Van Haren stonden. Om aan te sluiten op de geschiedenis van de wijk, is hier in het ontwerp van de woningen rekening mee gehouden. Zo krijgen de woningen een historische uitstraling in een hedendaags jasje. Inclusief moderne en duurzame toepassingen. Ze worden stuk voor stuk aardgasvrij, duurzaam en energiezuinig. Denk aan wadi’s, mossedumdaken, zonnepanelen en warmtepompen.

Één integraal plan

Naast het karakteristieke ontwerp van de woningen, is de groene inrichting van de openbare ruimte typerend voor dit project. Hiervoor werken we vanuit Bouw en Vastgoed samen met onze collega’s van Infra. De route naar de Winterdijk wordt aangelegd met riant groen. Verder komt er een jeu-de-boules-baan, een moestuin, een fijne speelplek en ruimte om te picknicken. Allemaal om het buurtgevoel in LOEFF verder te versterken.

Architectenbureau Van Reeven maakte deze schetsontwerpen. Dit zijn de appartementen.

En dit is hoe de rijtjeswoningen eruit komen te zien.

Ontwerpen voor mens en ecologie

We ontwerpen tegenwoordig niet alleen voor de mens, maar ook met meer aandacht voor ecologie. We bouwen natuurinclusief voor meer biodiversiteit. Zo brengen we in dit project overal nestkasten aan. In dit geval met name voor vleermuizen en huismussen.

Samenwerken met de buurt

Om aan te sluiten bij de identiteit van de buurt, werken we daarnaast samen met lokale organisaties en buurtbewoners. Zoals met de kerk die zich naast de toekomstige woningen bevindt. Een deel van de kerktuin betrekken we bij het bouwproject. In ruil daarvoor betrekt onze landschapsarchitect MTD de grond bij het landschapsontwerp, samen met de rest van de omgeving. Zodat de omgeving één mooi geheel wordt.

Bovendien zijn de stenen van de woningen gekozen in samenwerking tussen onze architect Van Reeven (uit Waalwijk) en een buurtbewoner die werkzaam is bij Wienerberger, de stenenfabrikant. Een samenwerking die - letterlijk - kleur geeft aan het project!

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edith Balke

Ontwikkelaar Regio Limburg, Regio Noord-Brabant, Regio Zeeland
Edith Balke