Vorige
Hortus Ludi

Volledig houten woningen in Nijmegen

In de kloostertuin

3.100 m2
Dobbelmanweg, Nijmegen
10-2021 – 7-2022
circa €7.6 mio
Eigen ontwikkeling
Bouw & Vastgoed

In de sfeer van de kloostertuin realiseerde wij twee bijzondere en ingetogen woongebouwen met ieder een eigen type woning. Het poortgebouw verbindt de twee woongebouwen en is de entree naar de gezamenlijke kloostertuin. Onze ruim opgezette stadswoningen sluiten aan op een beschut privé plekje dat uitloopt in een prachtig groene, bloemrijke en beschutte kloostertuin. De tuin wordt enkel gedeeld met de buren, dat is leven in Hortus Ludi!

Bijzondere plek in Nijmegen

Hortus Ludi staat op een bijzondere plek in Nijmegen. Centraal. Midden in de driehoek van het Radboud UMC, het Goffertpark en het centrum van Nijmegen.

Prachtige, moderne kloostertuin

Hortus Ludi is een vernieuwend woonconcept, modern en helemaal van deze tijd. Duurzaam, gezond en een fijne plek om te genieten van het leven.

DUURZAAM, GEZOND EN EEN FIJNE PLEK OM EVEN GEZELLIG MET JE BUREN BIJ TE KLETSEN

Hortus Ludi is een duurzaam project in de breedste zin van het woord. Energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief. We wekken energie op, bufferen water voor hergebruik in de kloostertuin en passen duurzame materialen toe. Niet alleen duurzaam en gezond, maar ook een plek om even gezellig met je buren bij te kletsen of samen te komen bij de riante eettafel.

NEXT LEVEL DUURZAAMHEID

Het unieke van Hortus Ludi zit in het gezamenlijk wonen rondom de bijzondere tuin maar ook in de next level duurzaamheid van de gebouwen: constructie én gevel van hout, groene zichtbare daken, waarin biodiversiteit centraal staat. Door het vele aanwezige groen en de honderden nestkasten in de gevel is het niet alleen een duurzame toekomstbestendige wijk voor mensen, maar ook voor dieren. Iedere passant zal opmerken dat er iets bijzonders is ontstaan in Nijmegen.

Duurzaam & natuurinclusief

Het voormalige kloostercomplex, met haar prachtige gebouwen en oude details, heeft bij ons direct gezorgd voor liefde voor deze plek.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Mickaël Schoenmakers

Ontwikkelmanager Regio Noord-Brabant, Regio Limburg, Regio Zeeland
Mickaël Schoenmakers