Vorige
Oost Kwartier

Knipoog naar het verleden

Knipoog naar het verleden

14.820 m2
Bergen op Zoom
8-2020 - 11-2021
circa €25 mio
Eigen ontwikkeling
Bouw & Vastgoed

In het omvangrijke nieuwbouwplan ScheldeVesting, een prachtig gebied dat wonen, werken en recreëren combineert, is het Oost Kwartier een bijzonder hoofdstuk. Dit deel van het plan, gelegen op een steenworp afstand van het historische centrum, belooft een levendige gemeenschap te worden waar verleden en toekomst samensmelten. 

'GOED' WONEN

Het Oost Kwartier biedt een gevarieerd woningaanbod, met 30 eengezinswoningen en 34 appartementen die energieneutraal zijn ontworpen. Deze woningen kunnen worden gekocht met een zogenaamde duurzaamheidshypotheek, in het leven geroepen om energie-efficiënte en milieuvriendelijke woningen te financieren. Het is bedoeld om huiseigenaren aan te moedigen om te investeren in duurzame woningverbeteringen, zoals zonnepanelen, isolatie, energiezuinige verwarmings- en koelsystemen, en andere groene technologieën. 

Huiseigenaren die een duurzaamheidshypotheek afsluiten, kunnen in aanmerking komen voor gunstigere voorwaarden, zoals lagere rentetarieven of verhoogde leningbedragen, als beloning voor het nemen van duurzame maatregelen. Naast de financiële voordelen draagt een duurzaamheidshypotheek bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van woningen en het bevorderen van een meer duurzame levensstijl. Geheel in lijn met onze interpretatie van Het Goede Doen, kun je wel stellen!  

BESTE VAN TWEE WERELDEN

In het Oost Kwartier zien we een mooie synergie tussen nieuwbouw en historisch erfgoed, en dat op een steenworp afstand van het centrum van Bergen Op Zoom. Op loopafstand bevinden zich allerlei faciliteiten zoals winkels, restaurants en culturele voorzieningen. Het beste van twee werelden dus:  de rust van een gloednieuwe residentiele wijk en de levendigheid van het stadscentrum. 

De architectuur van de wijk geeft een knipoog naar het industriële verleden van de locatie, het voormalige terrein van de Nedalco-fabriek. De woningen hebben een markante uitstraling en elk een uniek karakter. Naast het nieuwbouwproject Oost Kwartier, is het West Kwartier ook in ontwikkeling. Neem een kijkje op deze projectpagina voor meer informatie over het West Kwartier in ScheldeVesting. 

Aan de rand van het historisch centrum van Bergen op Zoom

Het woningaanbod bestaat uit 30 eengezinswoningen en 34 appartementen. Ieder met een eigen identiteit.

Scheldevesting

Wonen in een nieuwbouwwijk op steenworp afstand van het historische centrum van Bergen op Zoom. Het Oost Kwartier kenmerkt zich door een mix van koop- en vrije sector huurwoningen en een commerciële ruimte.

EEN LEVENDIGE GEMEENSCHAP

De wijk combineert wonen, werken en recreëren: een levendige dynamiek. Met een verscheidenheid aan woningtypen, van eengezinswoningen tot appartementen, en de aanwezigheid van commerciële ruimtes, ontstaat hier een gemêleerde gemeenschap waarin mensen elkaar ontmoeten, samenwerken en genieten van het leven.                                                                                                                       


HET GOEDE DOEN

Bij Dura Vermeer vinden wij dat iedereen een gezonde leefomgeving verdient met kansen om te groeien. Nu, en in de toekomst. Nieuwe wijken, buurten en gebouwen die we ontwikkelen en bouwen, staan er voor minimaal honderd jaar. En het liefst nog veel langer! Wat we nu doen heeft verstrekkende gevolgen voor later. Daarom moeten we nú Het Goede Doen. Benieuwd naar wat Het Goede Doen voor ons betekent? Lees hier meer. 

Het Oost Kwartier is wat ons betreft een goed voorbeeld van Het Goede Doen. Door het verleden met het heden te vermengen, verleggen we grenzen en bouwen we met een blik op de toekomst. Deze nieuwe wijk is een uitnodiging aan iedereen die deel wil uitmaken van een levendige, vooruitstrevende gemeenschap die staat voor samen groeien en een betere toekomst bouwen.  

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Mickaël Schoenmakers

Ontwikkelmanager Regio Noord-Brabant, Regio Limburg, Regio Zeeland
Mickaël Schoenmakers