Vorige
Grondige renovatie brug A7 Purmerend

Spoedversterking van belangrijke regionale spil.

Versterken met spoed

Purmerend
5 maanden
Rijkswaterstaat
Infra

Dura Vermeer gaat als onderdeel van bouwcombinatie Savera de spoedopdracht voor de versterking van de brug in de A7 bij Purmerend uitvoeren. Het viaduct van de A7 over het Noordhollands kanaal moet met spoed worden opgeknapt. 

Strakke planning

Looptijd van circa 5 maanden.

Snelle start

De uitvoering start al enkele maanden na gunning.

Grondige renovatie

Verificatieberekeningen hebben aangetoond dat de constructieve draagkracht van de brug onvoldoende is waardoor er een gewichtsbeperking en inhaalverbod ingesteld is. Om deze situatie op te lossen gaat Savera de steunpunten van de brug versterken door extra wapening aan te brengen. Verder korten we tijdens deze renovatie de dekconstructie in, vervangen we de voegovergangconstructies, passen we de schampkanten aan en vervangen we de geleiderailvoorziening.

Impact omgeving

Dagelijks rijden duizenden mensen over het viaduct in de A7. De renovatie van de verkeersspil heeft grote impact op de omgeving omdat de brug met versmalde rijstroken open is voor verkeer in beide richtingen. Rijkswaterstaat roept daarom op om de A7 te mijden als dat kan, door thuis te werken of de auto in te ruilen voor de trein.

Grote impact in de regio

Dagelijks rijden duizenden mensen over het viaduct in de A7.

Strakke planning

De gunning is nog vers maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. De uitvoering van de renovatie start namelijk al op 1 april. “Voor Savera is het bijzonder om de uitvoering van een renovatietraject van deze omvang zo snel na gunning te starten. De recente renovatie ervaringen met de Mandelabrug, IJsselbruggen en Heinenoordtunnel zorgen ervoor dat we als Savera met volle vertrouwen dit spoedtraject aangaan. We hebben zin om aan de slag te gaan,’ aldus Jorine Knüppe, Projectmanager van Savera.

De looptijd is circa 5 maanden waarbij het viaduct uiterlijk 1 september versterkt moet zijn en weer beschikbaar is voor verkeer.

Over Savera

Dura Vermeer maakt deel uit van Savera: Samenwerkingsverband voor de Vervanging en Renovatie Aanpak. Samen met acht andere bedrijven en ingenieursbureaus dekken we alle specialismen en kunnen we een integrale, duurzame aanpak aanbieden. Er wordt in wisselende formaties ingeschreven op infrastructurele werken, in dit geval werkt Dura Vermeer samen met Savera partners Wagemaker en Freyssinet.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!