Vorige
Samenwerking Dura Vermeer en GVB Amsterdam

Een sterkere en betrouwbaardere stroomvoorziening

Amsterdam
2024-2026
Infra

GVB, de beheerder van het tram- en metrosysteem in en rondom Amsterdam, heeft Dura Vermeer de opdracht gegeven om de komende jaren te werken aan het ontwerp en de aanleg van diverse nieuwe gelijkrichterstations. Deze stations zijn cruciaal voor de omzetting van wisselstroom naar gelijkstroom, een essentiële stap voor de aandrijving van metro's en trams. 

Wat gaat Dura Vermeer doen? 

Dura Vermeer zal zich richten op het ontwerp en de bouw van twee nieuwe gelijkrichterstations voor de IJtram en een nieuw gelijkrichterstation in Osdorp. Daarnaast zal het verouderde gelijkrichterstation Vliestraat worden vervangen. Verder zullen de baanscheiders van de Oostlijn en Ringlijn worden vernieuwd, net als de kabels. Ook zal de stroomvoorziening van de Noord/Zuidlijn worden geïntegreerd in het huidige stroomvoorzieningssysteem van de metro. Tot slot zullen er nieuwe stroomschakelaars worden geïnstalleerd om de elektrische energie voor de aandrijving van de metro's en trams te leveren. Dankzij deze werkzaamheden zal de vernieuwde infrastructuur minstens dertig jaar meegaan. 

Waarom dit project? 

Met een toenemend aantal metro's en trams en een groeiend aantal reizigers, is er behoefte aan een sterkere en betrouwbaardere stroomvoorziening. Dura Vermeer is daarom gevraagd om een verbeterd stroomvoorzieningssysteem te ontwerpen en te bouwen. 

Energietransitie in Nederland 

Dit project is een belangrijke stap in de energietransitie in Nederland. Door te investeren in efficiëntere en duurzamere stroomvoorzieningssystemen, dragen we bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en de overgang naar een duurzamere toekomst. Het is een voorbeeld van hoe we bij Dura Vermeer werken aan innovatieve oplossingen die bijdragen aan een groener Nederland. 

Samenwerkingscontract Dura Vermeer - GVB Amsterdam

Op naar Net Zero

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten?

OP NAAR NET ZERO

Lees meer van Dura Vermeer Railinfra Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Remko Uenk

Directeur Dura Vermeer Railinfra Regio Heel Nederland
Remko Uenk
Infra

Sander Haagedoorn

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Sander Haagedoorn