Vorige
West Kwartier

Knipoog naar het verleden

Knipoog naar het verleden

8.300 m2
Bergen op Zoom
11-2020 - 11-2021
circa €13 mio
Eigen ontwikkeling
Bouw & Vastgoed

In het indrukwekkende nieuwbouwproject ScheldeVesting, dat wonen, werken en recreatie combineert, is het West Kwartier een opvallend hoogtepunt. Gelegen vlak bij het historische centrum van Bergen op Zoom, belooft dit deel een bruisende gemeenschap te worden waar verleden en toekomst samenkomen. 

GUNSTIG WONEN

Het West Kwartier biedt een gevarieerd aanbod van 30 eengezinswoningen en 34 energieneutraal ontworpen appartementen. Deze woningen kunnen worden gefinancierd met een duurzaamheidshypotheek, speciaal ontworpen om energie-efficiënte en milieuvriendelijke woningen te ondersteunen. Het doel is huiseigenaren aan te moedigen te investeren in duurzame verbeteringen. Huiseigenaren die een duurzaamheidshypotheek afsluiten, komen in aanmerking voor gunstigere voorwaarden, zoals lagere rentetarieven of verhoogde leningbedragen, als beloning voor deze inspanningen. Naast de financiële voordelen draagt een duurzaamheidshypotheek natuurlijk bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van woningen en bevordert het een meer duurzame levensstijl. Dat past precies bij onze visie op 'Het Goede Doen'! 

 

KNIPOOG NAAR HET VERLEDEN

In het West Kwartier komen nieuwbouw en historisch erfgoed prachtig samen, op slechts een steenworp afstand van het centrum van Bergen Op Zoom. Op loopafstand liggen allerlei voorzieningen zoals winkels, restaurants en culturele locaties. Het biedt het beste van twee werelden: de rust van een moderne woonwijk en de levendigheid van het stadscentrum. 

De architectuur van de wijk knipoogt naar het industriële verleden van de locatie, voorheen het terrein van de spiritusfabriek Nedalco. De woningen stralen karakter uit en hebben elk een unieke uitstraling. Naast het West Kwartier wordt ook het Oost Kwartier ontwikkeld. Voor meer informatie over het Oost Kwartier in ScheldeVesting, neem een kijkje op de projectpagina. 

Nieuwbouw appartementen

Ieder met een eigen identiteit. Het woonoppervlak varieert van 81m2 tot 208m2.

Tussen historische binnenstad en het water

Deze wijk maakt deel uit van het oorspronkelijk industriële gebied ScheldeVesting, vlakbij de haven.

GROEN EN COMFORT: HAND IN HAND

De woningen variëren in grootte en type en zijn standaard uitgerust met hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch en een keuken van SieMatic, compleet met Siemens apparatuur. Bovendien zijn de woningen en appartementen zeer duurzaam, standaard voorzien van zonnepanelen, een bodemwarmtepomp, een luchtwarmteterugwininstallatie, een waterwarmteterugwininstallatie, vloerverwarming en -koeling, en drievoudige beglazing. 

Oog op morgen

Bij Dura Vermeer vinden wij dat iedereen een gezonde leefomgeving verdient met kansen om te groeien. Nu, en in de toekomst. Nieuwe wijken, buurten en gebouwen die we ontwikkelen en bouwen, staan er voor minimaal honderd jaar. En het liefst nog veel langer! Wat we nu doen heeft verstrekkende gevolgen voor later. Daarom moeten we nú Het Goede Doen.

Het West Kwartier belichaamt voor ons 'Het Goede Doen'. Door verleden en heden te verenigen, creëren we een nieuwe gemeenschap met het oog op morgen. Het is een uitnodiging aan iedereen die deel wil uitmaken van een vooruitstrevende, levendige gemeenschap die samen bouwt aan een betere toekomst. 

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Mickaël Schoenmakers

Ontwikkelmanager Regio Noord-Brabant, Regio Limburg, Regio Zeeland
Mickaël Schoenmakers