Vorige
Reconstructie Stammerdijk Diemen

Maximale bereikbaarheid, minimale hinder

De Stammerdijk, gelegen tussen Diemen en Driemond, beschermt de Gemeenschapspolder tegen hoog water in de Gaasp. In opdracht van Waternet, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht werkten wij aan de reconstructie van deze 3,5 kilometerlange dijk. Om de waterveiligheid te garanderen werd de dijk over de volledige lengte 20-30 centimeter opgehoogd.

MINIMALE HINDER

Het werk is in vier verschillende fases uitgevoerd. Daarbij werkten we vanaf het midden van de dijk naar buiten, zodat er een eenduidige, korte aan- en afvoerroute ontstond.

Gedurende werkzaamheden kon bestemmingsverkeer gebruik maken van een kleine pont. Zo konden de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd in een zo kort mogelijke tijd. 

Tijdens fase 1 en 2 is het menggranulaat per schip aangevoerd, dit scheelde 201 vrachtbewegingen. Buiten werktijden (16.00 tot 07.00 uur) waren de werkvakken bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Groot en zwaar materieel vermeden wij zo veel mogelijk en we hielden een maximale snelheid van 15 kilometer per uur aan. 

We ontzagen dorpskern Zwanegat en Diemen van vrachtverkeer door in fase 3 en 4 een ponton te plaatsen over de Gaasp, waardoor het vrachtverkeer op de dijk het project sneller kon verlaten (of op kon rijden).  

Dijkverhoging

Om de waterveiligheid te garanderen werd de dijk over de volledige lengte 20-30 centimeter opgehoogd.

Beperken overlast

Over de Gaasp plaatsten we een ponton, hierdoor kon het vrachtverkeer sneller het project op en af rijden.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Sander Haagedoorn

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland
Sander Haagedoorn