Vorige
Buitenplaats Syon

De kroon op de herontwikkeling van Hof van Sion

Nieuwbouwproject Buitenplaats Syon ligt aan de rand van RijswijkBuiten en is één van de laatste ontwikkelingen van de wijk. Dura Vermeer Bouw Zuid West geeft deze historische locatie zijn vroegere grandeur, luxe en allure terug met de ontwikkeling en bouw van dit project. Buitenplaats Syon bestaat uit 50 bijzondere eengezinswoningen en 16 luxe appartementen op een groen en door water omarmd eiland in Rijswijk. De karakteristieke bouwstijl verwijst naar het verleden van Sion en komt terug in het metselwerk van de woningen.

De nieuwbouw staat op een locatie met een bijzondere historie. In de 15e eeuw stond er namelijk het belangrijkste klooster van Holland ‘Sancta Maria in Monte Sion’. In de 16e eeuw werd dit klooster afgebroken: men wilde absoluut niet dat de Spanjaarden zich in het grote klooster gingen vestigen om de regio te overheersen. In de 17e eeuw werd een buitenplaats gebouwd op de locatie van het vroegere klooster. Fraaie tuinen en waterpartijen onderstreepte de allure van het luxueuze landhuis. Met nieuwbouwproject Buitenplaats Syon geeft Dura Vermeer deze historische locatie weer zijn vroegere grandeur, luxe en allure terug.

50 bijzondere eengezinswoningen

16 luxe appartementen

Samen wonen

Voor de ontwikkeling van het binnengebied wordt een participatieproces doorlopen waarbij volop gebruik wordt gemaakt van de kennis en ervaring van de huidige bewoners van RijswijkBuiten. De betrokkenheid bij de eigen woonomgeving is groot. De bewoners begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is dat in zo’n nieuwe wijk een plek wordt gecreëerd waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en waar oog is voor de rijke historie van het gebied. Waardevolle kennis die wonen in Buitenplaats Syon extra bijzonder maakt.

De karakteristieke bouwstijl verwijst naar het verleden van Sion en komt terug in het metselwerk van de woningen.

Wij geven deze historische locatie weer zijn vroegere grandeur, luxe en allure terug

360 graden tour

Tijdens het bouwproces waren de kopers van de 50 woningen en de 16 appartementen uiteraard nieuwsgierig naar de karakteristieke bouwstijl en vorderingen van hun nieuwe huis. Normaliter nemen de kopers tijdens het bouwproces een kijkje op de bouwplaats, maar de maatregelen rondom het coronavirus hebben echter roet in het eten gegooid. Een terechte teleurstelling waar wij bij Dura Vermeer een innovatieve oplossing voor hebben bedacht. Want als wij de kopers niet naar de bouwplaats kunnen halen, dan halen we de bouwplaats toch gewoon naar de kopers? Met die gedachte heeft Dura Vermeer Bouw Zuid West speciaal voor de kopers een 360 graden tour opgezet.

Een virtuele omgeving waarbij de kopers hun huis in aanbouw van binnenuit konden bekijken. Alvast thuis in hun toekomstig vertrouwde omgeving. Zo brachten wij de beleving naar de klant. En dat werd goed ontvangen. “Wat fijn dat we deze indruk van ons appartement hebben mogen ontvangen met de 3D video.” Dat is nou juist, waar we het voor doen.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!