Vorige
Esse Zoom

Wonen in een groene zoom

Wij bouwen aan de nieuwe wijk Esse Zoom

Nieuwerkerk a/d IJssel
8-2019 - 6-2021
22.436.000,00
Ketensamenwerking
Gemeente
Bouw & Vastgoed

De nieuwe woonwijk Esse Zoom is opgesplitst in kleine woonbuurten. Iedere buurt heeft zijn eigen charme, waardoor het er knus en kleinschalig aanvoelt. De eerste fasen van Esse Zoom zijn gelegen aan de westkant van de wijk en zijn ontwikkeld als kleine schiereilandjes. Dat betekent naast wonen omringd door water ook dat de achtertuinen aan de waterkant liggen. De interesse in deze waterrijke woonwijk is groot. Esse Zoom zal in totaal in maar liefst 13 fasen worden gerealiseerd, waarvan 6 fasen gerealiseerd door Dura Vermeer.

Fase 5: Het Groene Noorden

In april 2020 is fase 5 'Het Groene Noorden' opgeleverd. Deze fase bestaat in totaal uit 29 woningen: 21 rijwoningen, 2 twee-onder-een-kapwoningen, 4 brede rijwoningen en 2 vrijstaande woningen. Stuk voor stuk op de toekomst voorbereid. Ze zijn namelijk gasloos en hebben een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0,0. Dat betekent naast een hoog duurzaamheidsniveau, een lange energierekening. En dat woont wel zo prettig!

Doorlooptijd: 8-2019 - 4-2020    Aanneemsom: 6.120.000,00    Verwervingswijze: ketensamenwerking

 

Fase 7: Praal Esse Zoom

Project Praal is alweer de 7e fase in nieuwbouwwijk Esse Zoom. Inmiddels is de bouw gestart van de 50 eengezinswoningen. Met de grote variatie aan woningtypen, biedt Praal voor ieder wat wils. Zo komen er naast diverse rijwoningen ook herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen met een garage en vrijstaande villa's.

 

Met een hoog duurzaamheidsniveau, geen gasaansluiting en een lage energierekening, zijn de nieuwe bewoners van Praal straks op de toekomst voorbereid. Bovendien bieden deze woningen een groot wooncomfort dankzij vloerverwarming, driedubbele beglazing en een hoogwaardig geïsoleerde buitenschil. 

 

Doorlooptijd: 3-2020 - 2-2021   Aanneemsom: 9.875.000,00  Verwervingswijze: ketensamenwerking 

 

 

Wonen langs het water in Esse Zoom.

Gewoon in je achtertuin.

Fase 9: Gloed Esse Zoom

Onlangs zijn de werkzaamheden op de bouwplaats voor de realisatie van 38 nieuwbouwwoningen met een Oud-Hollandse uitstraling begonnen met het boren van de bronnen. Gloed is de 9e fase in de nieuwbouwwijk Esse Zoom en bestaat uit rijwoningen, twee-onder-één kapwoningen met garage, herenhuizen en vrijstaande villa's.
​​Op een steenworp afstand van Rotterdam, in het zuiden van Nieuwerkerk aan den IJssel, wonen de bewoners er straks landelijk, riant én duurzaam. De nieuwbouwwijk Gloed ademt groen, is omgeven door water en voelt ruimtelijk aan door haar breed opgezette lanen en grote groenplaatsen. Groots wonen in Gloed in buitengewoon hoog afgewerkte, gevarieerde koopwoningen. Aan de buitenkant kenmerkende details die het meesterschap van vroeger tonen met haar typisch Oud-Hollandse gevels en pittoreske elementen.


Ook deze woningen hebben een hoog duurzaamheidsniveau en zijn toekomstbestendig.

Doorlooptijd: 8-2020 - 6-2021   Aanneemsom: 6.441.000,00  Verwervingswijze: ketensamenwerking 

In Esse Zoom woon je omringd door natuur.

Wonen met trots in Triomf!

Binnenkort is Esse Zoom een praalstuk rijker: Triomf. Dit is fase 13 en daarmee de laatste fase. Máár zeker niet de minste. Het is ruim, ontspannen en landelijk wonen in Triomf. Dit plan bestaat uit riante woningen met een oud-Hollandse uitstraling en pittoreske elementen. Triomf ademt groen en is omgeven door het polderlandschap. Het woningaanbod bestaat uit rijwoningen in diverse breedtes, herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en riante vrijstaande woningen. De woonoppervlaktes variëren van 126 m² tot 166 m². 

 

 

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.