Vorige
Lely Campus fase 2

Een verdubbeling van de huidige faciliteit voor Lely

Cornelis van der Lelylaan 1 3147 PB Maassluis
juli 2020 - juni 2022
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Vanwege de aanhoudende groei van de bedrijfsactiviteiten van Lely heeft Dura Vermeer Bouw Zuid West een verdubbeling van de huidige faciliteit gerealiseerd. Familiebedrijf Lely is wereldmarktleider op het gebied van robotisering van de melkveehouderij. Er is bij het nieuwe pand maximaal oog voor duurzaamheid, volledig conform de BREEAM-NL ‘Outstanding’ certificeringscriteria. 

BREEAM OUTSTANDING CERTIFICERING

De uitbreiding is een belangrijke ontwikkeling op de duurzame Lely Campus, die in 2014 in Maassluis is geopend en waar het hoofdkantoor en de fabriek zijn gevestigd. De faciliteit omvat drie vleugels kantoorruimte van ca. 10.600 m2 kantoren, ca. 24.000 m2 productiehal en 535 parkeerplaatsen.

Met duurzaamheid hoog in het vaandel, streeft de farming innovator net als bij het huidige gebouw opnieuw naar een ‘BREEAM Outstanding’ certificering. Een WKO-installatie en zonnepanelen wekken energie op, water en afval wordt gerecycled en CO2-uitstoot wordt gereduceerd. De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) is uitermate efficiënt, lager dan 0. Dit komt mede door de aanleg van ca. 6.000 m² zonnepanelen.

Een verdubbeling van de huidige faciliteit

Maximaal oog voor duurzaamheid, volledig conform de BREEAM-NL ‘Outstanding’ certificeringscriteria

Prefabricage

Bijzonder innovatief is dat het gebouw volledig is geprefabriceerd. Beton- en staalelementen worden geproduceerd in een geconditioneerde productieomgeving en worden ‘just-in-time’ geassembleerd op de bouwplaats. Dit biedt veel voordelen, zoals: een hoge bouwsnelheid, minder CO2-uitstoot en een hogere kwaliteit voor de bouwonderdelen, omdat de onderdelen in de fabriek in een geconditioneerde omgeving worden geproduceerd.

LANGDURIGE PARTNERS

Voor de realisatie van Lely Campus fase 2 maakt Lely gebruik van meerdere langdurige partners uit de regio. Voor het ontwerp is ConverseArchitects in de armen genomen en Dura Vermeer als aannemer geselecteerd. Beide waren ook bij fase 1 betrokken.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Marloes Swijnenburg - Schot

Projectmanager Klant en Markt Regio Zuid-Holland
Marloes Swijnenburg - Schot