Vorige
Centrumpoort - Kolkplein

Antwoord op de woningurgentie

Spijkenisse
2022 - 2023
Bouw & Vastgoed

Met Centrumpoort geeft Dura Vermeer Bouw Zuid nieuw allure aan het centrum van Spijkenisse. Aan het Kolkplein verrijzen in totaal vijf bouwblokken met 222 appartementen. Het project omvat een divers aanbod van woningen in verschillende prijsklassen, zowel huur als koop. De eerste fase, bestaande uit 96 huurwoningen, is opgeleverd. De overige fases zullen volgen voor eind 2025.  

Het Goede Doen – onze ESG-visie – gaat niet alleen over duurzaamheid en circulariteit, maar ook over de betekenis van ons werk voor de maatschappij in het geheel. Net als in heel Nederland bestaat in Spijkenisse een enorme vraag naar goede woningen, en daarop geven wij antwoord met het project Centrumpoort aan het Kolkplein.

SNEL SCHAKELEN

Opmerkelijk aan dit project is de korte realisatietijd en het vlekkeloze proces. De maatschappij heeft nú behoefte aan woningen en Dura Vermeer Bouw Zuid levert. We zijn trots om samen met de gemeenschap de stad te verrijken en een duurzame bijdrage te leveren aan de lokale leefomgeving. Voor ons overstijgt dit project het louter bouwen; we streven ernaar een verbindende rol te vervullen tussen ons bedrijf en de gemeenschap om op die manier werkelijk impact te genereren.  

NIEMAND IS EEN BINNENMENS

Ook mensen die op een prominente locatie in het centrum wonen, hebben behoefte aan fijne buitenruimtes. Daarom zijn de woningen van Centrumpoort voorzien van riante balkons. Ook delen bewoners een daktuin met groenvoorziening. Zo kunnen bewoners kiezen voor een ontspannen momentje voor zichzelf, of juist de sociale interactie omringd door groen opzoeken.  

ANTICIPEREN

De ontwikkeling maakt onderdeel uit van het meerjarige programma ‘Nissewaard naar 2040 en Wonen’. We bieden een oplossing voor zowel de leegstand van winkels als de toenemende vraag naar woningen. Met Centrumpoort transformeren we namelijk een winkelgebied in een woongebied. Dát is anticiperen op omstandigheden en maatschappelijke ontwikkelingen. 

Twee vliegen in één klap

Bij Dura Vermeer vinden wij dat iedereen een gezonde leefomgeving verdient met kansen om te groeien. Nu, en in de toekomst. Nieuwe wijken, buurten en gebouwen die we ontwikkelen en bouwen, staan er voor minimaal honderd jaar. En het liefst nog veel langer! Wat we nu doen heeft verstrekkende gevolgen voor later. Daarom moeten we nú Het Goede Doen.

Met dit transformatieproject geven we antwoord op de toegenomen behoefte aan woningen in Spijkenisse en de leegstand van het winkelgebied. Twee vliegen in één klap. De woningen zijn een duurzame toevoeging aan de stad en een stap in de goede richting in het aanpakken van de wooncrisis.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.