Vorige
Nieuws

Dura Vermeer opende haar deuren tijdens Girls' Day 2024

Op donderdag 12 april heeft Dura Vermeer haar deuren geopend voor ruim 220 meiden van zeven verschillende middelbare scholen tijdens Girls’ Day. Met dit initiatief van VHTO laat Dura Vermeer jonge meiden tussen de 10 en 15 jaar kennis maken met wat de bouwsector te bieden heeft. De meiden kregen tijdens het bezoek op onze projecten meer informatie over de werkzaamheden, de onderdelen van het bedrijf en maakten ze kennis met verschillende functies. 

Tijdens de Girls' Day hebben er verschillende activiteiten plaatsgevonden. Met dank aan meerdere collega’s werden de meiden meegenomen in de herstructurering van de wijk Boswinkel in de Gemeente Enschede. En op project Schalkwijk Midden kregen de meiden inzicht in de complexiteit en uitdagingen van het bouwproces, en hoe Dura Vermeer deze aanpakt om een duurzame en leefbare stad tussen de bomen te creëren.   

Ook openden verschillende infraprojecten de hekken; onder andere de Heinenoordtunnel. Dat de techniek echt niet alleen voor mannen weggelegd is, bleek wel tijdens de introductie waar verschillende vrouwelijke collega’s aan het woord kwamen. Onder begeleiding van de uitvoerder en de veiligheidsdeskundige namen de leerlingen een kijkje in de PLC-ruimte, de ruimte waar de netwerkkasten staan. En ze kregen een toelichting over de (lokale) bediening van de tunnel, wat een CADO is, waarvoor er slagbomen bij de tunnel staan en wat de functie is van het hulpdienstpaneel. 

Kortom; de meiden hebben gezien dat alles mogelijk is en de bouw niet alleen voor jongens is, al doet het stereotype dat vaak anders geloven. Vrouwen kunnen het verschil maken! 

1
7
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.