Vorige
Nieuws

Dura Vermeer vergroot belang in asfalttransportbedrijf Millenaar & van Schaik

Dura Vermeer vergroot belang in asfalttransportbedrijf Millenaar & van Schaik

Asfalttransportbedrijf Millenaar & Van Schaik Beheer heeft in BAM Infra Nederland een nieuwe aandeelhouder gevonden die voor 17% instapt in het bedrijf. Aandeelhouders Dura Vermeer, Heijmans en Versluys Groep hebben hun aandeel daarnaast vergroot naar 17%. Hierdoor hebben de vier bouwers een gelijk belang in het transportbedrijf. Het management behoudt de overige aandelen. Over de transactie worden geen financiële details bekendgemaakt. 

Als één van de grootste transporteurs van asfalt in Nederland speelt Millenaar & van Schaik een vooraanstaande rol in de transitie van fossiel naar duurzaam transport. Daarvoor innoveert en investeert het bedrijf in elektrisch aangedreven vrachtwagens en maakt het gebruik van de duurzamere Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) brandstof. Dit sluit aan bij onze Op naar Net Zero-doelstelling. Pieter Niemantsverdriet, directeur bij Dura Vermeer Infra Participaties: “Wij zetten volop in op emissievrij bouwen. Daar past Millenaar & van Schaik goed bij met een wagenpark waarvan al bijna 20% elektrisch is. Met het vergroten van ons belang in dit bedrijf zetten we een volgende stap in het emissievrije transport van bouwmaterialen. We zijn concreet betrokken bij de duurzame ambities van Millenaar & van Schaik die zich weer door vertalen naar onze projecten.’

Investeren in emissievrije bouwplaatsen

Alle vier de bouwbedrijven investeren in het realiseren van emissievrije bouwplaatsen. Door samen te werken en te investeren in het asfalttransportbedrijf, reduceren zij de CO2-uitstoot van het transport van en naar de bouwplaats bij de projecten waar zij asfalt nodig hebben. 

Op naar Net Zero 

Het doel van Dura Vermeer is om de CO2-uitstoot naar nul terug te brengen. Dit geldt zowel voor onze eigen uitstoot als voor die in onze keten. Veel van onze CO2-uitstoot is afkomstig van emissies van onze opdrachtnemers en leveranciers. De komende jaren zetten we vol in op de opgave om samen met hen deze uitstoot naar beneden te brengen. De samenwerking met asfalttransportbedrijf Millenaar & van Schaik is daar een mooi voorbeeld van. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. 

Meer weten over onze Net Zero doelstelling?
Lees meer van Dura Vermeer Divisie Infra Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Pieter Niemantsverdriet

Directeur Dura Vermeer Infra Participaties Regio Heel Nederland
Pieter Niemantsverdriet